Dahiler Konak'ta buluştu

  • 0
  • 661
Yazı Boyutu:

İzmir Konak Belediyesi Genç Girişimcilik ve Yaratıcılık Akademisi'nin düzenlediği 1. Dahiler Buluşması  Prof.Dr.Türkan Saylan Alsancak  Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. 
 
Hayallerinin peşinden koşmak isteyen genç girişimcilerin katıldığı buluşmada; özgüven sorunları hakkında söyleşiler, oyunlar, atışmalar ve çalışmalar, dahilerin  bir hayli ilgisini çekti.
Girişimciliğin önündeki en büyük engellerden birisi olan kendine güven temasının işlendiğin etkinlik, başarıya ulaşmak isteyenlerin kendini geliştirmesi için çok iyi bir fırsat oldu.  Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, dahiler buluşmasının Türkiye’nin birçok yerine renk, ışık ve umut olarak yansıdığını belirtti. Aslında yaşamın kendisinin bir keşif olduğunu dile getiren Başkan Tartan, insanların bir şeyler bulup buluşturarak yaşamı şekillendirmeye çalıştığını söyledi.
 
Yaşamın her noktasında bazen bilgi bezen de görgüyle bir şeylerin daha ileri taşındığını ifade eden Başkan Tartan şunları söyledi:   “ Sonsuz, uçsuz bucaksız keşif değil mi yaşam? Onun için dahiler buluşması çok önemli. Ben göreve geldikten sonra çocuklara gençlere ve kadınlara çok ayrı bir önem verdim. Toplumu doğru şekillendirmek için bu kesimleri mutlaka yüreklendirmemiz ve güçlendirmemiz gerekiyor. Gençlik akademimiz bunun bir adımıydı. Gençlerimiz bu akademide bir araya geldiler; girişimcilik yönünde çabalar gösterdiler. Deneyimleri aldılar; yaşadılar; yaşattılar. Bu adımlar gelişecek ama her şey ilk adımla başlar. Dahiler Buluşması, Genç Girişimcilik Akademisi’nin çok güzel bir çalışmasıdır. Dahilerimiz bazen önemli buluşlarıyla bazen farklılıklarıyla ama en çok da topluma kattıkları değerlerle hep anılacaklar.”
 
         Etkinlik sırasında Karşıyaka Spor Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu, Sir Winston Türkiye isim hakları sahibi, Keiretsu Forum İstanbul Kurucu Ortağı ve Mensa High IQ Society Türkiye Kurucu üyesi olan Hulusi Berik, İnovasyon konulu bir konferans gerçekleştirdi.
.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiçek Festivali 25-28 Nisan'da

İzmir Maratonu'nda ÇYDD İzmir Şubesi, Koşu ve Bağışta Zirvede!

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Arşiv