DEDEDEN TORUNA 1. URLA ZEYTİNYAĞI HASAT FESTİVALİ

  • 0
  • 675
DEDEDEN TORUNA 1. URLA ZEYTİNYAĞI HASAT FESTİVALİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Urla Belediyesi tarımsal kalkınmaya verdiği desteklere bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor.  Yerel değerlerini festivaller ile tanıtarak, üreticisini rahatlatmayı amaçlayan Belediye, 1. Urla Zeytin Hasat Festivali için kolları sıvadı. Urla Belediyesi Meclis Salonunda Zeytin Hasat Festivali’nin paydaşlarıyla buluşan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, 30 Ekim -  1 Kasım tarihleri arasında 3 gün sürecek festival için fikir alışverişinde bulundu.
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın öncülüğünde gerçekleşen toplantıya, İ.B.B Tarımsal Hizmetler Daire Başkan Vekili Ertuğrul Tugay, İ.B.B Tarımsal Hizmetler İdari İşler Şefi Gülendam Basmacı, İYTE Yarımada Turizm Koordinatörü Koray Velibeyoğlu, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Yönetimi Öğretim Görevlisi Ümmühan Tibet, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Levent Köstem, Klozomenai Zeytinyağı İşliği Sorumlusu Ertan İplikçi, Ayerya Organik Ürünler Urtad Pelin Balcıoğlu, Yüksek Kimya Mühendisi Meltem Düzbastılar, Zeytin Araştırma Enstitüsü Şahnur Irmak, Kazı Başkan Yardımcısı Elif Koparal, Ziraat Odası Urla Şube Başkanı Nurettin Kılınç katıldı.

URLA TARZI GELİŞTİRİLECEK
‘’Dededen toruna’’ 1. Urla Zeytin Hasat Festivali, çocukların ön plana çıkartılarak yapılması sağlanacak. Festival günü, sabun yapım atölyesi kurularak Urlalılara eski günler hatırlatılacak. Urla’nın  marifetli köylüleri, Urla’nın meşhur yemeklerini kendi usullerine göre yapılarak yarışacaklar. Engelli vatandaşlarımızın da içinde olacağı etkinlerin düzenleneceği festival sayesinde Urla tarzı zeytinyağı geliştirilerek zeytinyağı kalitesinin arttırılması hedefleniyor.

Festivalin amacının, son yıllarda dikkatleri üzerine çeken Urla’yı daha çok tanıtmak olduğunu söyleyen Sibel Uyar, bu festivallerle çiftçi desteklenerek hem Urla’mız kazanacak hem kırsal kalkınma sağlanacak hem de çiftçimizin geliri artacak dedi. Uyar, hem ulusal hem yöresel anlamda akılda kalacak bir şey yapılması gerektiğini de söyledi.
Tarihte bilinen ilk zeytinyağı fabrikası olan “Klazomenai Zeytinyağı İşliği”nin Urla’da olması festivale ayrı bir anlam katacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv