Değişik başlıklarda 503 sanatçının 2 bin 500'ü aşkın eseri sanatseverlerin ayağına gidecek

  • 0
  • 640
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan “5. Uluslararası EgeArtSanat Günleri”ne sayılı günler kaldı. EgeArt adıyla markalaşan sanat günleri‘Kıyıda’ temasıyla 6-15 Aralık 2013 tarihleri arasında Ege Üniversitesi AtatürkKültür Merkezi başta olmak üzere İzmir’in 22 farklı kültür merkezi ve sanatgalerisinde düzenlenecek.

EgeÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “5. Uluslararası Ege Art SanatGünleri” nin tanıtılması ve İzmir’in EXPO 2020 adaylığına destek olmak  amacıyla bir basın toplantısı düzenledi.Toplantıya; Ege Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Bülent Özkan,  EgeArt Kreatörü Tüzün Kızılcan ve Ege Üniversitesiöğrencilerinden Bayram Mutlu  katıldı.

RektörProf. Dr. Yılmaz; “Expo 2020’nin oylamasından müjdeli bir haber almakistiyoruz. Tüm enerjimizin oraya gitmesi için başarı dileklerimi iletmekistiyorum” diyerek konuşmasına başladı.       

Prof. Dr. Candeğer Yılmaz; “EgeArtadıyla markalaşan sanat günlerine ‘Kıyıda’ temasını seçtik. Sanatçıları, ünlerinin yanında İzmir'imizi sanatsalboyutuyla tanıtmak istediğimiz ülkelerden belirledik. Yabancı 40 ülkeden,yurtiçinden 22 il ve 38 üniversiteden katılan, 156'sı yabancı 503 sanatçınıneserlerinin, 22 farklı mekanda sunulduğu sergilerle; eş zamanlı düzenlenenbirçok çalıştay, konserler, sahne performansları, film gösterimleri, paneller,yarışmalar ve tüm bu etkinliklerin takip edileceği foto-maraton ile çokkapsamlı bir sanat yelpazesini sizlerle paylaşmak istedik. Etkinliklerimizde 2bin 500'den fazla eser, sanatseverlerin beğenisine sunulacak” dedi.
    
 
İzmir'in aydınlık yönünü ortaya çıkaran sanatı, eğitimin ve ahengin birparçası olarak gördüklerini ifade eden Rektör     Prof. Dr.Yılmaz; “58 yıllık geçmişi olanbir üniversite sorumluluğuyla her yıl 300'den fazla kültür, sanat ve sporetkinlikleri düzenliyoruz. EgeArt Günleri'nin de sanata verdiğimiz değeringöstergesi olduğunu bilerek, kentin kültürel yönüne dikkat çekmek için özgünsanatçıları çağırdık. 6-15 Aralık tarihlerinde kendilerini İzmirliye, ülkemizetanıtmaya çalışacaklar. Değişik başlıklarda 503 sanatçının 2 bin 500'ü aşkıneseri sanatseverlerin ayağına gidecek” diye konuştu.

EGEART SANAT GÜNLERİ’NE40 ÜLKEDEN SANATÇI DESTEĞİ
5. Uluslararası EgeArtSanat Günleri’ne resim, baskı resim, heykel, seramik, cam, videoart ve kağıtsanatları ile güncel sanat dallarından Türkiye’nin yanı sıra 40 ülkeden 156yabancı sanatçı katılacak. İZMİR(EgeAjans/HüseyinKökçe-Kasım Karadağ-Ali Haydar Şahin)

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv