Deman İnşaat PonceBloc’un İzmir bayisi

  • 0
  • 1.290
Yazı Boyutu:

Almanya ve Fransa başta olmak üzere dünyanın pekçok ülkesinde uzun yıllardır tercih edilen ve yakın zamanda Arkas’ın iştirakiolarak Türkiye pazarına giriş yapan PonceBloc, İzmir’de faaliyet gösteren Demanİnşaat ile bölgedeki inşaat firmalarının yükünü hafifletecek. 2008 yılındakurulan ve faaliyet alanlarını zamanla genişleterek mimari tasarım, zeminetüdü, inşaat mühendisliği, plan proje çizimi gibi hizmetler sunan Demanİnşaat, PonceBloc’un İzmir bayisi oldu.


Hızlı bayi yapılanması ile Türkiye genelineyayılmaya devam ettiklerini belirten PonceBloc Pazarlama Müdürü ÖzgeSipahioğlu, Deman İnşaat ile İzmir’e ulaştıklarını ifade etti. ÖzgeSipahioğlu, 61 şirketi bünyesinde barındıran Arkas’ın inşaat sektöründeki yeniiştiraki olan PonceBloc’un hafifliği ile Türk inşaat sektöründe devrimniteliğinde olduğunu söyledi. Sipahioğlu, Fransız know how’ına ek olarak Almanteknolojisi ve dizaynı ile Kayseri’de ponza taşından üretilen PonceBloc’un,hafifliğinin yanı sıra çevreci, yüzde yüz geri dönüştürülebilir, doğal bir ürünolduğunu belirtti.

PonceBlocile binalar yüzde 23 hafifliyor
PonceBloc Pazarlama Müdürü Özge Sipahioğlu, herkatında 150 metrekarelik 4 daire bulunan 10 katlı bir bina üzerinden ortalamabir hesaplama yapıldığında; PonceBloc ile inşa edilen bir yapıda duvarların 909ton, asmolen tavanların ise 360 ton daha hafif olacağını açıkladı. Sipahioğlu,ürünün hafif olması sebebiyle 141 ton daha az beton kullanılacağını daekleyerek bu binanın PonceBloc sayesinde toplamda 1.410 ton hafifleyeceğinivurguladı. Bu özellikte bir binada ortalama 6 bin ton yük olacağını ifade edenSipahioğlu, “PonceBloc ile bu 6 bin ton yükün 1.410 tonunu azaltmak, başka birdeyişle ortalama yüzde 23 daha hafif bir bina inşa etmek ve binanın depremdayanımını yüzde 23 artırmak mümkün.” diye konuştu. Sipahioğlu, bu hafifliğinaynı zamanda inşaatın tüm aşamalarında malzeme, işçilik, nakliyat, enerji vezaman tasarrufu anlamına geldiğini ve bu sayede inşaat maliyetlerini azaltıp,süreleri kısalttığının da altını çizdi.

Doğallık PonceBloc’untabiatında var
 Avrupa Teknik Normlarını yüzde 100 karşılayanPonceBloc, Alman MPVA Laboratuvarı’nda yapılan Ar-Ge çalışmaları ile dizaynedilen ve Fransız know how’ı ile geliştirilen doğal bir ürün. Sönmüşyanardağların yıllar boyunca yer altında oluşumunu tamamladığı bölgelerindençıkarılan ponza aslında lavların taşlaşmış hali. Bu nedenle ana hammaddesidoğal ponza taşı olan PonceBloc’un üretimi sırasında ısıya ihtiyaç duyulmuyor.Minimum su tüketilerek, ozon tabakasına zarar veren gazlar açığa çıkarılmadanüretilen PonceBloc, geri dönüşümünde de kimyasal madde kullanılmayan, heryönüyle doğal, sağlıklı ve ekolojik bir ürün.

Fransız Çevre veSağlık Birliği’nin onayladığı en çevreci duvar malzemesi
 Ponza taşının magmatik yapısı, düşük ısı iletkenliğiaçısından da çok büyük bir avantaj sağlıyor. Bu avantaj ısı yalıtımı yüksek,uzun ömürlü, çevreye duyarlı sürdürülebilir yapılar inşa edilmesine imkanveriyor. PonceBloc’un duvar malzemeleri içerisinde en çevreci sonuçlara sahipürün olduğu Fransız Çevre ve Sağlık Birliği (FDES) tarafından da onaylı.

PonceBloc sayesindeduvar ustaları günde 4 ton daha az malzeme taşıyor
 Hafifliği ile dikkat çeken PonceBloc sayesindeduvar ustaları günde kişi başı 4 ton daha az malzeme taşıyor. Ürünün hafif,tamamen homojen ve kesilebilir yapısı uygulama kolaylığı ve zamandan tasarrufsağlıyor. PonceBloc hafif olmasına rağmen darbe yükleriyle ilgili testlerdekendini ispatlamış, bina ömrü boyunca performansını koruyan dayanıklı bir ürün.Hafiflik ve dayanıklılık özelliklerinin bir araya gelmesi nüfusunun yüzde 95’ideprem tehdidi altında yaşayan Türkiye için çok önemli…

Üstün ses yalıtımlı,suya dayanıklı, yanmaz ürün PonceBloc binaya nefes aldırıyor  
Odacıklı yapısı ve özel dizaynı ile PonceBloc,konut, işyeri, okul, hastane, otel, kütüphane, laboratuvar gibi ortamlardaoluşan ses yankılanmalarını minimize ederek üstün ses yalıtımı sağlıyor.PonceBloc’un kullanıldığı yapılar rahatlıkla nefes aldığı için ortamda küf,rutubet, yoğuşma olmuyor, konforlu ve sağlıklı mekanlar yaratılıyor. Subasmalarına karşı da dayanıklı olan PonceBlok ile örülmüş duvarlar uzun süre sualtında kalsa dahi hasar almıyor. Yanmaz bir malzeme olan PonceBloc, aynızamanda yangın esnasında hiçbir zehirli gaz yaymıyor. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv