Denizli: İşte Kadifekale gerçeği

  • 0
  • 776
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘toprak kayması var’diyerek boşalttığı Ballıkuyu, Hacı Ali Efendi Caddesi’nde tam bir doldur boşaltoyunu oynanıyor. AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı İlknur Denizli, bölgehalkı ile sorunu yerinde tespiti ederek, “İşte Kadifekale gerçeği. İzmirBüyükşehir Belediyesi önce bölgede yaşayan halkı, sonra da tüm İzmirlilerikandırıyor” dedi.

HAYAL TACİRİ BİR BELEDİYE VAR
Hacı Ali Efendi Caddesi, yıllardır İzmir BüyükşehirBelediyesi tarafından kapalı tutuluyor. Büyükşehir Belediyesi bölge halkınıcanından bezdirmiş durumda. Bölgede incelemelerde bulunan İlknur Denizli,“CHP’li Belediye küçük bir alanı yeşillendirip tüm İzmir’e bunun fotoğrafınıgösteriyor. Kendi gördüğü hayali İzmirlilere gerçek diye satmaya çalışıyor.Ancak Konaklıların çilesi devam ediyor. İşte Kadifekale gerçeği bu.

SANIRSINIZ YOL DEĞİL DE UZAY MEKİĞİYAPIYORLAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi önce bölgede yaşayan Konakhalkını daha sonra ise tüm İzmirlileri kandırıyor. Yıllardır bitirilemeyen100 metrelik bir yol var. Uzay mekiği yapmıyoruz. Bildiğiniz karayoluyapılacak. İnsanlar işine gitmek için, çocuklarını okula götürmek için yatozu, toprağı, çamuru göze almak durumunda ya da Yeşildere yolunu kullanmakzorunda. İzmir’in göbeğinde Konaklılara bu cefa reva mı? Halkı adam yerinekoymadan belediyecilik yapılır mı?” diye konuştu.

İZMİR’İN 10 YILI ‘CEK’ CAK’LA GEÇTİ
Milletvekili olduğu dönemde uzmanlarla birlikte bölgedeçalışma yaptığını ifade eden Denizli, bölgede aşırı yük yaratan kontrolsüzyapay dolgu sorunu olduğunu belirterek şunları söyledi: “Yeraltı ve yerüstüsuların drenajı mühendislik biliminin ışığında yapılmamıştır. Yüzey sularıyeraltına gittiği sürece heyelan devam edecektir ve istinat duvarı tekrartekrar çökecektir. Sorun eski, çözüm yanlıştır.  Kısacası neresindentutsanız bu iş elinizde kalmaktadır. İzmirlinin parası sokağa atılmıştır.İstedikleri kadar istinat duvarı yapsınlar, aşırı yük sorunu ve yeraltı, yerüstüsularına çözüm bulunmadıkça toprak kayması devam edecektir. Birbeceriksizliği bir başka bir beceriksizlikle çözmeye kalktığınızda bugördüğümüz bu manzara ortaya çıkar. İzmir’in ortasında belediye sarayınınyanıbaşı sayılacak yerde bu ölçüde iş bilmezliği anlamak mümkün değil. Ballıkuyu’daKadifekale’de yaşayanlar İzmirli değil mi? Bu insanlar bu ülkenin vatandaşıdeğil mi? Gelip gidecekleri yol bu insanların hakları değil mi?

TOPRAĞI BİR KAMYONLA GÖTÜRÜP BAŞKAKAMYONLA GERİ GETİRİYORLAR
Büyükşehir’e ait kamyonların bölgedeki toprağı alıp başkayere götürdüğünü anlatan Denizli, başka bir kamyonun ise götürülen toprağıtekrar geri getirdiğini belirtti. Denizli şöyle devam etti:“Yerel yöneticinin yanlış yaptığı, altından kalkamadığıişin hesabı sandıkta görülür. İş bilmezliğin hesabını sandıkta sorun. Türkiye’nin en çağdaş kenti olmakla övündüğümüz İzmir’de komedi filmindegörülecek sahneler yaşanıyor. Bir istinat duvarı yapmayı bilebeceremeyenler, 30 ilçeden sorumlu İzmir Büyükşehir Belediyesini nasıl idareedecek? İzmir’in ortasında Konak’ta sorun çözemeyen CHP’li belediye 30 ilçeyenasıl hizmet verecek?”

MAZERET BULMAKTA, SUÇU BAŞKASINA ATMAKTAYARATICILIK VAR  
Bana soruyorlar Büyükşehir belediyesini eleştiriyorsun, Büyükşehirbelediyesinin yaptığı iyi şey yok mu diye. Evet var, haklarını yemeyelim.Bahane bulmakta, beceriksizliğin suçunu başkalarına atmakta yaratıcılıklarıvar. Başka ne var? Hani kimi yapsatçılar vardır ya aldatıcı fotoğraflarla,bilgisayarda hazırlanmış grafiklerle, gazetelere verdikleri büyük ilanlarlainsanlara hayal satar. CHP’li Büyükşehir Belediyesi tıpkı bunun gibi ikiağaç fotoğrafıyla Konaklılara, İzmirlilere hayal satıyor. Konak’ta iki mahallevar ve yıllardır yolu yok. Bu ayıp bile neden CHP’li belediyeye tekrardan görevverilmemesi gerektiğini anlatmaya yeter!
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv