DEPARK ZEYTİN BİNASI VIP SALONU HİZMETE GİRDİ

  • 0
  • 950
DEPARK ZEYTİN BİNASI VIP SALONU HİZMETE GİRDİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

DEPARK (Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi) Zeytin Binası VIP Salonu hizmete girdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcısı ve DEPARK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Özgören’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Sinema salonundan sergi alanına, kuluçka merkezinden bilardo masasına, kum torbasından dart panosuna, açık mutfak alanına kadar sanatsal faaliyetler ve hobilere imkan yaratan salon, genç araştırmacıların bilimsel çalışmalarını destekleyecek, sanatsal bakış açısıyla vizyon kazandıracak bir donanımla bir cazibe merkezi olarak açıldı.
   
Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Köse, Prof. Dr. Recep Yaparel, Genel Sekreter Prof. Dr. Can Karaca, İBG (İzmir Biyogenom Enstitüsü) Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öztürk, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Samiye Mete, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Halil Yoleri, Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Prof. Mehmet Fırat Kutluk, DEPARK  Sağlık Akademik Koordinatörü Doç. Dr. Adile Öniz, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sema Savcı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Zübeyde Erbayraktar, Öğretim Üyeleri, araştırmacılar ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği törende, açılış kurdelesi birlikte kesildi.
   
Üniversitelerin iki temel görevinin ‘eğitim’ ve ‘araştırma’ olduğunu belirten  Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, araştırmalar için de böylesi alanların olması gerektiğini belirttiği açılış konuşmasında, sanayi işbirliğinin önemine de dikkat çekti. DEPARK’ın ilk binası olan Zeytin’de sanatın ön planda olduğu böylesi bir merkezin açılmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Prof. Dr. Füzün, bilim insanlarının ve yöneticilerin sanatın her alanı ile ilgili olmasının, bilimsel faaliyetlere vizyon kazandıracağını vurguladı. DEPARK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Özgören ise 7 gün, 24 saat yaşayan, yaratıcılığı tetikleyen bir merkez olarak tasarlanan Zeytin VIP’in hizmete girmesinin hareketlendirici bir etkisi olacağına inandığını ifade etti.
   
Özgün Özer’in ‘Soyut Sanat, Somut Bilim’ Sergisi’nin de açıldığı törende, VIP bünyesinde yer alan Kalamata Sinema Salonu’nda Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencisi Demet Sever’in ‘Ret’ adlı kısa filmi de gösterildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Arşiv