“DERİ’N FİKİRLER” FİNALİ ÖNCESİ FİNALİSTLER MODA TASARIMCILARIYLA BULUŞTU

  • 0
  • 956
Yazı Boyutu:

Final organizasyonu 23-24 Mayıs 2012 tarihlerinde İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapılacak olan Deri’n Fikirler Yarışması, Türkiye’deki deri endüstrisinin tasarım ve üretim kalitesini simgeleyen ürün kimliğini desteklemek, Türkiye’de üretilen derilerin kullanım olanaklarını arttırmak, deri sektöründe uygulanabilir özgün fikirler geliştirmek, genç yeteneklere destek vererek uzun vadede ülkemizdeki deri sektörüne katkıda bulunmalarını sağlamak amaçlarını taşıyor.
 
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Deri’n Fikirler II. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması” workshop çalışmasında, Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü ile Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Deri Mühendisliği Bölümü finalist öğrencileri ve öğretim üyeleri ile deri sektöründe çalışan ünlü moda tasarımcıları Simay Bülbül, Ümit Ünal, Pınar Arkun biraraya geldi.
 
Öğrencilerin ilk prototip tasarım çalışmalarını  ünlü tasarımcılar ile buluşturduğu workshopta, çalışmalarını daha iyiye götürebilmek adına karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
 
Deri sektörünün gelişmesi ve Türk derisinin kullanım alanlarının arttırılmasını hedeflediklerini dile getiren ve önümüzdeki yıllarda yarışmanın birincisinin yurtdışında eğitime göndermeyi planladıklarını belirten Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko: “Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği olarak başlattığımız Deri Tasarım ve Üretim Yarışması, öğrencilerin gelişimi sağlamak, deri sektörüne başarılı tasarımcılar kazandırmak, deri sektöründe uygulanabilir özgün fikirler geliştirmek gibi hedeflerimiz için çıktığımız bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Gençlerin deri tasarımı yapması, Türk derisinin dünyada yer bulması için bu sene ikincisini düzenlediğimiz yarışmanın gelecek vaat eden deri tasarımcıları ortaya çıkaracağını düşünüyorum” dedi.
 
GELECEĞİN DERİ TASARIMCILARINA PROFESYONEL DESTEK
4.5 milyar dolarlık 2023 hedefinin belirlendiği Türkiye’nin geleneksel ihracat sektörlerinden olan deri ve deri mamulleri sektörünün gelişimi, tercih edilen Türk deri ürünlerinin tasarlanması için tasarım ve üretim yarışmalarının çok önemli bir misyon üstlendiğini kaydeden Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Süleyman Tahiroğlu ise; “Deri Tasarım ve Üretim Yarışması sadece bir tasarım yarışması niteliği dışında öğrenciler için başlı başına bir eğitim süreci taşıyor. Başladığı andan itibaren  çeşitli atölye çalışmaları yaşandı, sektörün önde gelen isimleriyle tasarım geliştirme seminerleri düzenlendi. Finalistlerin belirlenmesinin ardından ise deri üretim sürecine geçildi ve ilk prototipler üretildi. Düzenlenen workshop sonrasında nihai ürün üretmek için seçilen  deri tabakalarının üretilmesinin ardından ayakkabı, konfeksiyon ve saraciye ürünleri üretilecek” diyerek yarışmanın detaylarını anlattı.
 
Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi Öğretim Üyeleri’nin ve tasarımcıların öğrencilere geliştirici fikirler verdiği atölye çalışmasında yaratıcı fikirler ortaya çıktı.  Öğretim üyeleri ve tasarımcılar, geleceğin tasarımcılarına başarılı ve özgün tasarımlar çıkarma konusunda destek verdiler. 
 
Düzenlenen workshopta, deri sektöründe çalışan moda tasarımcıları Simay Bülbül, Ümit Ünal, Pınar Arkun ile Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi Öğretim Üyeleri’nden Pelin Demirtaş Dikmen, Canan Erdönmez, Bekir Yılmaz, Şerife Yakalı, Nilay Örk ve sponsor firma temsilcileri yer aldı.
 
 
Deri’n Fikirler II. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nın tasarımcı-mühendis şeklinde düzenlendiği finalist grupları ise şu şekildedir: Seçil Teren, Beyza Altın; Gözde Yavaşoğlu, Feridun Çağlar; Seyit Ali Dönmez, Halil Akkuş; Roberto Enver, A. Gizem Demir; Aynur Mezgil, Refika Paydaş-Yakup Demir; Buse Özgün, Sinan Can Güzel; Yunus Tuncer, Süleyman Çelik,Nurullah Yalçın; Cüneyt Cansever, Fatih Aycan; Ayşe Can, Arda Cingiloğlu; Ali Özenç Sezen, Gökhan Meriç,Sultan Çivi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv