Deri’n Fikirler Yarışması’nda finalistler belli oldu

  • 0
  • 826
Deri’n Fikirler Yarışması’nda finalistler belli oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türk deri sektörüne yenilikçi, genç, vizyon sahibi tasarımcılar kazandırmak amacıyla Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl 5. Kez düzenlenen Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nda finalistler belli oldu. Bir tasarımcı ve bir deri mühendisinden oluşan takımlarla finalde yarışacak 10 takım belirlendi.

Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Deri Tanıtım Grubu’nun da destek verdiği, Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’na başvuran 44 tasarım dosyasından 10 tanesi seçilirken, Başvuran 24 deri mühendisinden de 10’u finale kaldı.

Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nda bu yılki ana temanın Lüks olarak tespit edildiğini belirten Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, Türkiye’deki deri endüstrisinin tasarım ve üretim kalitesini simgeleyen ürün kimliğini desteklemeyi hedeflediklerini kaydetti.

Türkiye’de üretilen derilerin kullanım olanaklarını arttırmayı amaçladıklarını anlatan Galiko, “Türkiye’deki deri sektöründe uygulanabilir özgün fikirleri geliştirmek, genç yeteneklere destek vererek uzun vadede ülkemizdeki deri sektörüne katkıda bulunmalarını sağlamak, deri sektörüne eleman yetiştiren üniversitelerin birbirleriyle ve deri sektörüyle işbirliğini sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Yarışmaya Başkent Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Işık Üniversitesi, İzmir  Ekonomi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi,  Mimar Sinan Üniversitesi’nden tasarımcıların başvuruda bulunduğunu ifade eden Deri’n Fikirleri Deri Tasarım ve Üretim Yarışması Komite Başkanı Erkan Zandar, yarışmanın Türkiye genelinde marka haline geldiğini, Türkiye’nin dört bir tarafından başvuran tasarımcılarla Türkiye’de deri mühendisi yetiştiren tek fakülte olan Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin güzel bir ekip çalışması yürüttüklerini kaydetti.

Yarışmanın temasının Lüks olarak belirlendiğini vurgulayan Zandar, “Lüks, günümüzde anlamını ve gücünü kaybetti. Seri üretime ve aynılaşmaya karşı, lüksü lüks yapan kavramları 5. Deri’n Fikirler yarışmasının odağına koyduk. Buna göre tasarlanacak ürünlerde, yarışmacıların lüks kavramının altını dolduran evrensel kuralları dikkate alması gerekiyor. Yarışmacılardan istediğimiz, detaylı el işliğini kaliteli ham maddeyle buluşturmaları, dünden bugüne gelen tarihsel ve kültürel birikimi geleceğin fikirleri ile harmanlamaları ve en önemlisi düşüncelerini özgür bırakmaları. Lüksün merkezi insandır ve insan sınırsınızdır” şeklinde konuştu.

Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’nda finale kalan tasarımcıların eserleri, Mayıs ayında düzenlenecek “Final Defilesi”nde ilk üçe girmek için yarışacak. 1. Olacak takım 8.000 TL, ikinci olacak takım 5.000 TL ve üçüncülüğü kazanacak takım 3.000 TL para ödülünün sahibi olacak. Ayrıca, genç tasarımcılara Ekonomi Bakanlığı’nın onaylaması halinde yurtdışında eğitim olanağı sunuluyor.

Fotoaltı: Finale kalan tasarımcılar ve deri mühendisler için İzmir Serbest Bölgesinde bulunan Altınok Deri, Sevimli Deri ve Ağartıoğlu Deri fabrikalarında teknik gezi düzenlendi.
 
 
5. DERİNFİKİRLER DERİ TASARIM VE ÜRETİM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ
TASARIMCI    MÜHENDİS
YASEMEN ŞEN    MELTEM SALDIR
BÜŞRA ÇİÇEK    HAYRİ MUSTAFA DURMUSH
NİGAR DEMİRTAY    GÜLŞAH ELİÇETİN
CİHAN GÖZEL    MUHAMMED ENES YURTSEVEN
BÜŞRA TURAN    GÖKHAN AKYAROĞLU
ASLIHAN SEVİNÇLİ     MUSTAFA DİLEK
BÜŞRA GÜLAYDIN    GÜLNİHAL TÜMOĞLU
AYÇA MALÇOK    YUNUS EMRE CAVLAK
EMİNE KARAŞAHİN    TANER AYGÜL
BEKTAŞ ŞAHİN    FATİH AKTAŞ
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kırşan, İEÜ Medical Point’te babalık serüvenini anlattı!

Derya Uluğ ile bayram coşkusu

Rukiye Bektaş gözünü zirveye dikti

Müzik ve Magazin’de 50 Fifty Farkı

Hızlı, Cesur ve Güçlüyüz

Wyndham Grand İzmir Özdilek'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel

Arşiv