DEÜ Beden Eğitimi öğrencilerinden Kütahya ve Mardin’e yardım köprüsü

  • 0
  • 818
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi SporBilimleri ve Teknolojisi Yüksek Okulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü4. Sınıf öğrencileri,  “Topluma HizmetUygulamaları Dersi” kapsamında bu yıl örnek bir projeye imza attı.

Okul Müdürü Prof. Dr. AtalayArkan ve ders öğretmeni Yrd. Doç. Dr. Gamze Üngür gözetiminde sosyal sorumlulukçalışması gerçekleştiren beş öğrenci; Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi, Mardin’inAkça Köyü ve İzmir Tepecik semtlerinde belirlenen okullara malzeme desteğisağladı. Öğrenciler Yusuf Pehlevan, Saliha Öter, Mert Süngü, Aybars MehmetGüler ve Emrah Kahriman, yardım toplamak için önce 6 kuruluş ile iletişimegeçti. Balçova Belediyesi, Balçova Spor Kompleksi, Ticaret Meslek Lisesi, ÖzelAtamert Spor Kulübü, Karşıyaka Yamanlar Koleji ve Mustafa Şık Koleji’nden;eşofman takımı, futbol ve basketbol topları, spor ayakkabısı, minder, tenisraketi, atlama ipi, holihop gibi malzemeler topladı. Dört büyük koliden oluşanpaketlerin adreslere teslimi için ulaşım ve kargo masraflarını karşılamak üzerebir de kermes düzenlendi.

Beden Eğitimi ve Spor Bölümü4.Sınıf öğrencilerinin evlerinde hazırladıkları yiyecekler okulun fuayealanında beğeniye sunuldu. Elde edilen gelirle ihtiyaç sahibi okullarayardımlar ulaştırıldı. Yaklaşık 10 hafta süren çalışmayı başarı iletamamlamanın sevincini yaşayan Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri, eğitimdeyardımlaşma duyarlılığının önemine işaret ettikleri proje ile büyük takdirtopladı.

Okul Müdürü Prof. Dr. Atalay Arkan, “Öğrencilere sosyal sorumluluk vedayanışma bilincin kazandırılmasına önem veriyoruz. Çalışmaları ile örnek olanhocalarımız ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv