DEÜ Tıp Fakültesi’nde 39. dönem mezuniyet coşkusu

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2016-2017 öğretim yılını tamamlayan 39. dönem mezunları diploma sevinci yaşadı.

  • 0
  • 1.393
DEÜ Tıp Fakültesi’nde 39. dönem mezuniyet coşkusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2016-2017 öğretim yılını tamamlayan 39. dönem mezunları diploma sevinci yaşadı. Hekimlik And’ını içerek mesleğe adım atan 288 genç doktor, Buca Tınaztepe Yerleşkesi Amfi Tiyatro’da düzenlenen törende mutluluklarını, kendilerini yetiştiren akademisyenler ve aileleri ile paylaştı. Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Oğuz Dicle, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Yeşim Tunçok ve Prof. Dr. Oğuz Kılınç’ın ev sahipliğindeki törende; Dönem Birincisi Dr. Asil Demirezen, ikinci Dr. Zeynep Aydın ve üçüncü Dr. Mücahit Yalçın’a diplomaları ile birlikte çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca ilk kez bu yıl, ilk üçte yer alan mezunların yanı sıra ilk 10’a girenlere de Dekan V. Prof. Dr. Oğuz Dicle teşekkür ederek hediye verdi.   

Genç doktorlara meslek yaşamında başarılar dileyen Rektör Prof. Dr. Adnan Kasman konuşmasında, “Sevgili öğrenciler çok zorlu bir göreve başlayacaksınız. Umarım TUS’ta (Tıpta Uzmanlık Sınavı) yüksek puanlar alarak istediğiniz uzmanlık alanlarına yerleşirsiniz. Sizden ricam, önemli olmaya değil, değerli olmaya çalışın. Yolunuz açık olsun” ifadelerini kullandı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hale Ören de bir çocuk doktoru olarak mezunların heyecanını paylaştığını belirterek, “Sevgili öğrenciler sizler mükemmel bir eğitim aldınız. Burada sizleri çok yönlü yetiştirdik. Bir meslektaşınız olarak şunu belirteyim, gittiğiniz yerlerde bu eğitimin yararlarını göreceksiniz ve bu söylediklerimi ilerde daha iyi anlayacaksınız. Sizlere desteğimiz her zaman devam edecek. Dokuz Eylüllüler olarak yıllar sonra biraraya geldiğinizde bu akşamki duygularınızın hiç değişmediğini göreceksiniz” diye konuştu.    

Mezuniyet gününe katılan İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. S. Fehmi Akçiçek de genç hekimlerin sağlık sistemine, çevreye duyarlı meslektaşlar olarak çalışmalarını dileyerek, “Meslektaşına, hocasına sevgi ve saygı duymak, dil din ırk cinsiyet farkı gözetmemek, insanlığın sosyal dertlerine eğilmek, ülkesini sevmek, her an yardıma hazır olmak ve fedakarlık yani tıbbiyelilik ruhu bizleri kardeş kılıyor. Bugün başlayan meslek hayatınızın başarı ile geçeceğine bütün kalbimle inanıyorum” dedi.

Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Oğuz Dicle, aileler, mezunlar ve hocaları ile birlikte gurur dolu bir gün yaşadıklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Bugün büyük bir gurur içindeyiz. 39 yılda verdiğimiz 5400’ün üzerinde mezuna eklenecek pırıl pırıl 288 genç hekim arkadaşımız 6 yılı geride bıraktı. Bu süreçte, kuramsal, mesleksel bilgiler, kliniğe giriş, iletişim becerileri ve alan çalışmaları gibi uygulamalarla buluştunuz. Rastgele değil, sistematik bir yaklaşımla, olmazsa olmaz tüm becerileri kazanmanız, öğrenmeniz sağlandı. Derken son yıl geldi çattı, intörn oldunuz. Hastalarla başbaşa kaldığınız, çok yorulduğunuz anlar, uykusuz geçen nöbetleriniz oldu. Şimdi hocalarınızın, ailelerinizin gurur kaynağı birer hekimsiniz. Sizleri önce iyi bir insan sonra iyi yurttaş ve nihayet iyi bir hekim yapmak için çabaladık. Değerlerinizle var olmayı öğretmeye çalıştık ve bunu başardığımızı görüyoruz. Aileleriniz de sizleri destekledi. Fakültem adına değerli anne babalara teşekkürlerimi sunuyor, evlatlarınızın yaşattığı bu haklı gururun tadını çıkartın diyorum. Bir büyük teşekkür de hocalarınıza. Onlar olmasaydı, sizlerin bu yetkinlikte yetişmesi kesinlikle mümkün olmazdı. Mesleki bilgisinin zirvesinde, eğitime sevdalı hocalarımızı yürekten kutluyorum. İnanın onlar en az aileleriniz kadar gururlu ve mutlu. Sevgili meslektaşlarım, Teknolojinin tıbbı giderek esir aldığı, bağımlı hale getirdiği ve insana dokunmanın giderek azaldığı bir çağa doğru sürükleniyoruz. İnsanın ömrü artıyor ve 100 yılı tamamlayan bir ortalama ömre yaklaşmış bulunuyoruz. Ne var ki, şeker hastalığı, obezite, kalp damar hastalıkları, kanser gibi hastalıklarda da aynı oranda artış görülmekte. Genetik bilimde, robotik cerrahi, rejeneratif tıp gibi alanlarda büyük gelişmeler yaşanıyor. Bütün bunlar, kendimizi sürekli, durmadan yenilemeyi, değişime uyum sağlamamızı gerektiriyor. İşte şimdi sizlere edindirdiğimiz bu becerilerinizi kullanma zamanı. Yolunuz Atatürk’ün, Aziz Sancar’ların yolu olsun.”

Yaş kütüğüne plaket çakarak mezunlar adına konuşan Dönem Birincisi Dr. Asil Demirezen de; çok zorlu, yorucu bir eğitim sürecini tamamlayıp donanımlı hekimler olmayı öğrendiklerini ifade ederek, “Yeri geldi uyumadık, yeri geldi kalın kalın kitapları, sayfalarca notları devirdik. Tatil günlerinde dahi ders çalıştık. Eğitim hayatımız boyunca sıradan birer hekim değil, nitelikli hekimler olmak için hocalarımızdan çok şey öğrendik. Bugün ben ve arkadaşlarım Dokuz Eylül Üniversitesi gibi değerli bir Tıp Fakültesi’nden mezun olarak dünyanın en saygın mesleği olan hekimliğe adım atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Önümüzdeki zorlu yolculukta da bize en büyük gücü yine hekimlik mesleğine olan sevgimiz verecektir” dedi. Törene, So Soul Band, keyifli müzik dinletisi ile renk kattı.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv