DEÜ Tıp Fakültesi’nde beyaz önlük heyecanı

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2016-2017 eğitim dönemi, Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle açıldı.

  • 0
  • 1.659
DEÜ Tıp Fakültesi’nde beyaz önlük heyecanı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2016-2017 eğitim dönemi, Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle açıldı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Dicle’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, Rektör Prof. Dr. Adnan Kasman, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Türkay Baran, Prof. Dr. Hale Ören, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Oğuz Kılınç, Prof. Dr. Yeşim Tunçok, DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erkan Derebek, başhekim yardımcıları, öğretim üyeleri, idareciler, öğrenciler ve veliler katıldı.

350 yeni öğrencinin beyaz önlük giydiği törende Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Tunçok’un önderliğinde Tıbbiyeli Andı okundu. Dekan Prof. Dr. Oğuz Dicle; fakülteye ilk üç sırada kayıt yaptıran öğrenciler Umut Enes Avcı, Busegül Ataman ve Fatih Öztürk’e beyaz önlüklerini giydirerek hediye verirken, 2015-2016 eğitim yılını en iyi derece ile bitiren altı dönemin birincileri Sevinç Dizdar, Göksel Çil, Gülfem Nur Akın, Ezgi Odası ve Asil Demirezen’e de başarı belgelerini sunarak teşekkür etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman konuşmasında, yeni kayıt yaptıran gençlerin Türkiye’nin en iyi tıp fakültelerinden birinde eğitim görmeye hak kazandığını ifade ederek şöyle konuştu: “Dokuz Eylül Üniversitesi tıp eğitimindeki tescilli başarıları ve öncü çabaları ile marka bir kurumdur. Mezun hekimlerimiz, sağlık sektörünün öncüleri ve tıp dünyasının referanslı isimleridir. Bu özgüvenle, bugün burada eğitimlerine henüz başlayan gençlerimize gönül rahatlığı ile ‘doğru adrestesiniz’ diyorum. Ülkemizde 90 civarında tıp fakültesi bulunmakta ve kontrolsüz büyüme, köklü bir geçmişe sahip olan, her şeye rağmen bugüne dek başarı ile sürdürülen tıp eğitimini tehdit eder boyuta ulaşmıştır. Türkiye’nin daha iyi yetişmiş hekimlere ve bilim insanlarına ihtiyacı vardır ve Dokuz Eylül Üniversitesi olarak biz işte tam da bunu gerçekleştirmenin peşindeyiz. Buradan mezun olan her genç hekim, mezuniyet töreninde Hipokrat Yemini’nin ‘… hayatımı insanlık hizmetlerine adayacağıma…’ diye akıp giden satırlarını okurken emin olun ki bu satırların hakkını verecek duygu ve donanıma sahip olacaktır. Seçimlerinden dolayı öğrencilerimizi ayrı ayrı kutluyor, gönülden başarılar diliyorum.”   

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Dicle de açılış konuşmasında insanlık tarihi kadar eski olan tıbbın temelinin bu coğrafyada yüzyıllar önce atıldığına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Günümüze gelindiğinde fakültemiz, büyük hızla gelişen, yüksek teknolojiye dayalı uygulamalarla kendini gösteren yeni çağın farkındadır ve eğitimini bu doğrultuda sürekli güncelleyen topluma örnek bir kurumdur. Siz gençler bu çağdaş eğitim ortamına katılacağınız için şanslısınız. Zira fakültemizde uygulanmakta olan Probleme Dayalı Öğrenme yöntemleri ile kurgulanmış olan eğitim programımız, öğrenciyi merkeze alan, problem çözme becerilerinin geliştirildiği, temel ve klinik bilimlerin entegre olduğu, toplum temelli, çok sayıda seçmeli programa girmenizi sağlayan örnek bir eğitim programıdır. Sizler bu program yardımı ile özgüveni yüksek, sorgulayan, bilgiye erişme becerisi kazanmış, ekip çalışmasını en iyi şekilde gerçekleştiren donanımlı hekimler olacaksınız. Bu fakülteyi kazanarak içinizdeki yüksek enerjiyi göstermiş durumdasınız. Üstelik dünyadaki diğer gençlerden ayrıcalıklı olarak, bugüne kadar yolundan gittiğinize inandığımız büyük insan Atatürk’ün ışığına, akıl ve bilimle aydınlanmış yol haritasına sahipsiniz. Hepinize hoş geldiniz diyor, başarılı bir yıl geçirmenizi diliyorum.”

    
Eğitim yılı açılışında, Dönem I Kurul Başkanı Prof. Dr. Bekir Ergür, öğrencilerin bilim ve eğitim ile uğraşırken, sosyal konularda da kendilerini geliştirebilecekleri uygun bir ortam ve şehre geldiklerini belirtti, öğretim üyeleri olarak gençlere her konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade etti.  DEÜ Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Dönem VI öğrencisi İntörn Dr. Kamer Turgut da öğrenciler adına yaptığı konuşmada zorlu eğitim sürecinin ardından onurlu bir mesleğe adım atacak olmanın heyecanını dile getirdi, Dokuz Eylül Üniversitesi ailesine yeni katılanlara öğüt verdi.   
     
Törende  Dokuz Eylül Senfoni Orkestrası (DESO), şef Ümit İşgörür eşliğinde müzik dinletisi sunarak ayakta alkışlandı. Yeni eğitim yılının açılış konferansını da DEÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’ndan emekli olan duayen isimlerden Prof. Dr. Ayşen Baykara verdi. Profesör Baykara, “Hekim Olmak” konulu sunumunda, iyi hekim olmanın püf noktalarını anlattı.  Erdemli, duyarlı, tüm insanlığa gönülden hizmet sunmaya adanmış, iletişim becerileri yüksek birer doktor olmanın başarının esas formülü olduğunu vurguladı.  Açılış töreni kokteylle sona erdi.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv