DEÜ Tıp’ta 350 yeni öğrenci beyaz önlük giyerek Hipokrat yemini etti

  • 0
  • 1.072
Yazı Boyutu:

Dokuz EylülÜniversitesi Tıp Fakültesi’nin 2013-14 eğitim öğretim yılı, Derslikler GrubuKurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle açıldı. RektörProf. Dr. Mehmet Füzün, Hacettepe Üniversitesi önceki Rektörü Prof. Dr. TuğrulPırnar, Hatay Mustafakemal Üniversitesi önceki Rektörü Prof. Dr. ŞerefettinCanda, DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, diğer fakültelerdendekan, dekan yardımcıları, DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas,Başhekim yardımcıları, yüksekokul, enstitü müdürleri, öğretim üyeleri,akademik, idari personel, öğrenciler ve veliler katıldı. 

Salonu dolduran konukların duygulanarak izlediği törende, buyıl fakülteye ilk üç sırada giren Osman Onur Sarı, İbrahim Eryılmaz ve ÜlküYılmaz’a, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda birer steteskop ve altınAtatürk rozeti hediye etti. Profesör Canda, fakülteden birincilikle mezun olanve 2013 Eylül dönemi Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda (TUS) Türkiye çapında ilk 30içinde yer alan Dr. Helin Yılmaz ile Dr. Can Beşer’i de kürsüye davet ederekkutladı. Fakülteye kayıt yaptıran 350 yeni öğrenci, Dekan Yardımcısı Prof. Dr.Gamze Çapa Kaya’nın öncülüğünde Hipokrat Yemini ederek beyaz önlüklerini giydi.Öğrenciler adına konuşma yapan İntörn Dr. Güniz Yanık’ın, hekimliği ve DokuzEylül Tıp’ta verilen eğitimi anlatan, Yüce Önder Atatürk’ün önemine işaret edenözgün cümleleri coşkuyla alkışlandı. 

    Açılış konuşmasınıyapan Dekan Canda, “1 Mart 1978’de kurulan fakültemiz bugüne kadar 4796 mezunverdi. Bu yıl fakültemize katılan 350 Dönem 1 öğrencisi dahil toplam 1641öğrenci ile eğitime başladık. Eğitim kadromuz, 283 profesör, 97 doçent, 36yardımcı doçent, 31 öğretim görevlisi, 19 uzman olmak üzere toplam 466 kişidenoluşuyor. Bir öğretim üyesine düşen öğrenci sayısı 3.5 ve bu az bir sayı değil.Artan öğrenci sayısı ile birlikte sorun ve sorumluluklarımız da arttı.Fakültemiz gerek donanım, gerek altyapı açısından her türlü hazırlığı yaptı.Sizlerin en iyi şekilde yetişmesi için desteğini esirgemeyen Rektörümüzehepiniz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni dönemde bir soruna değinmedengeçemedim; o da şimdiye kadar hem kız hem erkek öğrencilerin kaldığı İnciraltıAtatürk Öğrenci Yurdu ve Bornova’daki Öğrenci Yurdu’na ilişkin değişiklik. Buyıl İnciraltı yurdunun erkek, Bornova’dakinin kız yurdu olarak hizmet verdiğiniöğrendik. İnciraltı Yurdu fakültemize 10 dakika yürüyüş mesafesinde. Bornova’yaise aktarmalı ulaşım 1,5 saat. Gidiş dönüş 3 saat süre Tıp Fakülteleriöğrencileri için çok önemli. Üstelik bu çocukların gece nöbet değişimleri var.Sorunun çözümü için Sayın Rektörümüz ve Ege Üniversitesi’nin rektörü, ilgilikurumlarla yazışmalarını yaptı. Dileğimiz bir an önce çözülmesi yönünde. Budurum bize şu mesajı da veriyor, bundan sonraki ivedi görevimiz, bu yerleşkeyemodern bir kız yurdunu kazandırmak” dedi.

Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim üyesiolarak her yıl Tıp Fakültesi açılışlarında konuşma yaptığını ifade eden RektörProf. Dr. Mehmet Füzün de, sunumu ile kalplere dokunan İntörn Dr. Gizem Yanık’ateşekkür ederek başladığı cümlelerinde şu ifadelere yer verdi: “Dokuz EylülÜniversitesi 30 yılı aşkın bir süredir Türkiye’nin sayılı üniversiteleriarasında olmayı sürdürüyor. Bugün 13 fakültemiz, 10 yüksekokul ve bir konservatuvarımız,10 enstitü ve 48 tane araştırma, uygulama merkezimiz, 63 bin 478 öğrencimizvar. İzmir’deki 9 üniversite içinde öğrenci sayısı en yüksek üniversiteyiz.Yarısı akademisyen olmak üzere 8 bin civarında çalışanımız var. Kısaca büyükbir aileyiz. Tabii ki bu büyüklük bilimsel içerik açısından da olmalı. DokuzEylül Üniversitesi, son yıllarda bu anlamda hak ettiği yerin biraz altındakaldı. Göreceksiniz, önümüzdeki günlerde o düzeyi de yakalayacağız. SayınDekanımızın bahsettiği yurt meselesi ile ilgili görüşüyoruz. Valimizlegörüşüyoruz. İnşallah bu sorunu da çözeceğiz.”  

DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas da,öncelikle insan olma vurgusunu öne çıkardığı konuşmasında, bir hekimin sahipolması gereken özelliklerin başında insanı sevmek olduğunu söyledi, ProfesörMas, mesleği dogmalardan uzak, bilimsel ve dürüst icra etmek gerektiğini, tümyetkin akademik ve idari çalışanı ile Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 2013-14öğretim yılına dinamik bir şekilde girdiğini ifade etti.  

Dönem 1 KuruluBaşkanı Prof. Dr. Banu Önvural, öğrencilere 6 yıllık uzun eğitim süreci içinöğütler verdi, danışman öğretim üyelerinin öğrencilere her türlü desteğe hazırolduğunu dile getirdi. DEÜ Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı’nıkuran ve kurumdan 2003’te emekliye ayrılan Prof. Dr. Ayşen Baykara da “HekimOlmak” konulu konferansta hasta-hekim iletişiminin bu mesleğin püf noktasıolduğunu söyledi. Açılışa, Güzel Sanatlar Fakültesi Opera ve Şan BölümüÖğrencileri Berk Köseoğlu (Piyano), Başak Karataş (Mezzo Soprano), ErşahGülerbaşlı’nın (Bariton) sunduğu müzik dinletisi renk kattı. Tören bitimindedavetlilere tavuklu pilav, ayran ve lokma ikram edildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Arşiv