DEÜ Tıp’ta Beyaz Önlüklü Açılış

  • 0
  • 1.145
DEÜ Tıp’ta Beyaz Önlüklü Açılış
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 2014-2015 eğitimyılı açılışı, Dönem 1 öğrencilerinin “Beyaz Önlük Giyme” Töreni ve Tıbbiyeli Andı’nı okumalarıyla  renkli görüntülere sahne oldu.

DEÜ Tıp Fakültesi’nin 2014-2015 Eğitim Dönemi Açılış Töreni Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcısı Halil Köse, MKÜ önceki Rektörü Prof. Dr. M. Şerefettin Canda, DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Pınar Tuncel, Prof. Dr. Gamze Çapa Kaya, Başhekim Prof. Dr. Mehmet Refik Mas, Başhekim Yardımcıları, Enstitü ve Sağlık Meslek Yüksekokul müdürleri ile öğrenciler, öğretim üyeleri ve aileler katıldı.

Piyano Hocası Ege Sezer’in öğrencileri Doğukan Özkan ve Sılay Erman ile birlikte verdikleri bir mini müzik dinletisi ile başlayan tören Fakülte Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda’nın konuşmasıyla devam etti. Fakültenin 1Mart 1978 yılında, 12 öğretim üyesinin önderliğinde kurulduğunu belirten Dekan Canda konuşmasında şunları söyledi:   “ Fakültemiz kuruluşundan bu güne 4967 tıp doktoru mezun etti. Mezun olan birçok hekim Fakültemizde, ülkemizin değişik üniversite ve kurumlarında, Yurt dışında çok önemli ve başarılı görevlerde bulunmaktadırlar, her birine ayrı ayrı teşekkür ederim. Kendilerinin yetişmesinde emeği olan, eğitim ortamlarının gelişmesini sağlayan başta Rektörlerimiz olmak üzere görevlerini iyi yapan Dekanlarımıza, yöneticilerimize,  öğretim üyelerimize, öğretim elemanlarımıza,idari, akademik, yardımcı personelimize, burs desteği yapan tüm kurumlara veduyarlı bireylere ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu yıl fakültemize yeni kayıt yapan 298 öğrenci ile birlikte 1840 öğrencimiz eğitim alacaktır. Ayrıca 537 Tıpta uzmanlık öğrencisi, 71 yan dal uzmanlık öğrencisi eğitim almak ve sizlere bilgi ve becerileri ile destek olmak için aramızda bulunmaktadır. Eğitim kadromuz 301 profesör, 86 doçent olmak üzere yaklaşık 500 dür. Öğretim üyeleri ve asistanlar sizlerin eğitimlerinizde de bu güne kadar olduğu gibi ellerinden gelen özveriyi göstereceklerdir.

Her ne kadar öğretim üyesi sayısı yeterli gibi görülse de Öğretim üyelerimizin tıp fakültesi öğrenci eğitimi dışında bir çok görevleri vardır. Bunlar asistan eğitimi, araştırmalar, ameliyatlar, hasta hizmeti, tıp fakültesi dışında çoğunluğu sağlık alanında olmak üzere eğitim gören diğer okullardaki öğrenci dersleri, kongrelere katılma, konuşmacı olma, makale, kitap yazma, bilirkişilik, jüri üyelikleri gibi hem hizmet, hem kendilerini geliştirme, hem de Fakültemizi ve Ülkemizi temsil etme gibi görevleri de bulunmaktadır. Fakültemize ayrılan öğrenci kontenjanları son 6 yılda beklenilenin üzerinde olmuştur. Eğitim olanakları, derslikler, laboratuarlar, öğrenci yemekhanesi, okuma salonu, kütüphane, sosyal ortamlara ayrılan bütçe ve zaman bununla eşgüdüm göstermemiştir. Sizlerin daha iyi eğitim almanız ve eğitim ortamınızın gelişmesi için olanaklar ölçüsünde Fakültemize desteğini esirgemeyen, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet FÜZÜN’e çok teşekkür ediyorum. Yıllardır öğretim üyelerimizin ana hatları ile hazırladığı ve güncellediği sunumlar öğrenme kaynakları merkezimize verilmektedir.

Yine artan öğrenci sayısı dikkate alınarak, bu eğitim yılından itibaren Rektörlüğümüzün desteği ile alt yapısı önemli ölçüde hazırlanmış, videolar, görsel içerikli ders materyelleri elektronik ortamda hazırlanmaya başlamıştır, bunlar ile ilgili bilgilendirmeler ve bunlara erişim web sayfasında duyurulacaktır.” Konuşmasında öğrencilere de iyi birer hekim olmak için sağlıklarına, çalışmalarına dikkat etmeleri öğüdünü veren Dekan Canda, devletten de en önemli beklentilerinin özellikle kız öğrencileri başta olmak üzere kız ve erkek öğrencilerin barınma sorunun çözülmesi konusu olduğunu söyledi.

Dekan Canda törende 1-2-3-4 ve 5 dönemlerini birinciliklebitirip bir üst sınıfa geçen öğrencilere Burs Komisyonu Katkısıyla hazırlananhediyeleri sundu. Yine Tıp Fakültesi’ni 1. Kazanan Gizem Atik, 2. MuhammetFaruk Erkuş ve 3. Fırat Atilla Okuz’a da steteskop hediye etti. Öğrencilere DEÜMezunlar Derneği Başkanı Atilla Türkeri de hediye verdi. Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Pınar Tuncel’in öğrencilere Tıbbiye Andı’nı okutup yemin ettirmesininardından öğrenciler Beyaz Önlüklerini ailelerinin coşkulu alkışları arasındagiydiler.

Birinci sınıf öğrencilerine konuşmasıyla “Hoşgeldiniz, İyiki geldiniz” diyen Dönem 6 Öğrenci Temsilcisi İntörn Doktor Muhammet Özer’inardından Dönem 1 Kurul Başkanı Prof. Dr. Bekir Ergür de bugünkü inançlarını veheyecanlarını hiç kaybetmemelerini diledi. 1975 mezunu olduğu halde hala her gün doktor olduğu için sevindiğinibelirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün de gençlere hoşgörülü, edepli hizmeteden hekimler olmalarını söyleyerek, sözlerini “Bunların en önemlisi deadaletli olmak, adaletin olmadığı bir toplumda sağlığımızın bir değeri olmaz “diyerek bitirdi.

Konuşmaların ardından tören DEÜ emekli öğretim üyesi Prof.Dr. Ayşen Baykara’nın sunduğu “Hekim Olmak” konulu konferansla son buldu.

Yiyecek ve İçecek ikramlarıyla devam eden Eğitim Açılışhaftasında Salı günü Urla Karantina Adası ve Bergama Vapuru Gezisi, Çarşambagünü Gazeteci Yazar Nedim Atilla’nın konuk olarak katılacağı “İzmir ÜzerineKeyifli Bir Sohbet” konulu söyleşi, Perşembe günü MKÜ önceki Rektörü Prof. Dr.Şerefettin Canda’nın sunumuyla “Geçmişten Günümüze Tıp”konulu söyleşi ve Cumagünü de Prof. Dr. Sait Eğrilmez’in sunacağı Müzikli Konferans “TürkülerleHekimlik” gibi etkinliklerle sürecek.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv