Dev Kompleks Start Alıyor

Konak Belediyesi’nin Gültepe’de eski ekmek fabrikasının yerine inşa edeceği spor kompleksinin temel kazıları sona erdi. İçinde salon sporlarına ev sahipliği yapacak bir kapalı alanın yanı sıra halı saha, bireysel spor ve kurs odaları bulunduran tesisin temeli önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle atılacak.

  • 0
  • 389
Dev Kompleks Start Alıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi’nin Gültepe’de eski ekmek fabrikasının yerine inşa edeceği spor kompleksinin temel kazıları sona erdi. İçinde salon sporlarına ev sahipliği yapacak bir kapalı alanın yanı sıra halı saha, bireysel spor ve kurs odaları bulunduran tesisin temeli önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle atılacak.

İzmir’in kalbi Konak’ta 2018 yılının ilk yatırımı start alıyor. Konak Belediyesi’nin Gültepe Semti’ne inşa edeceği Gültepe Spor Kompleksi’nin yapım çalışmalarının ilk aşaması sona erdi. Toros Mezarlığı’nın hemen karşısındaki eski ekmek fabrikasının yerine yapılacak tesisin 2017 yılı sonunda başlayan temel kazıları tamamlandı. Kot farkı bulunan alanda toprak kaymasını önlemek adına boydan boya istinat duvarı da örüldü. Beton kazıklarla güçlendirilen alanda temel atma çalışmalarına önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenin ardından başlanacak. 5 bin 86 metrekarelik alanda inşa edilecek kompleks, modern ve çok yönlü mimarisiyle bölgeye yeni bir soluk getirecek. 

GÜLTEPE’YE YAKIŞIR TESİS
Yapım çalışmalarını yakından takip eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, inşa edilecek spor kompleksin bölgeye değer katacağını söyledi. Spor tesisinden Konak’taki amatör spor kulüplerinin yanı sıra bölge halkının da ücretsiz yararlanacağını dile getiren Pekdaş, işlevselliğin yanı sıra görselliğin de ön planda tutulduğu projenin çok kısa zamanda tamamlanacağının müjdesini verdi. Başkan Pekdaş, “Geçmiş yılların getirdiği sorunlar nedeniyle Gültepe’de bırakın spor salonu park ve yeşil alan yapacak boş alan bulmak zordu. Göreve gelir gelmez çalışmalara başladık. Toros Mezarlığı’nın hemen karşısında yıllarca boş duran eski ekmek fabrikasının yerini Milli Emlak’tan tahsisini aldık. Ekiplerimiz arazi üzerindeki eski fabrika binasının yıkımını tamamladı. Temel kazılarını tamamladık. Artık inşaat çalışmalarına başlayacak hale geldik. Çok güzel bir proje olacak. Kısa sürede projemizin temelini atacağız ve Gültepe halkının özlemle beklediği spor kompleksini kısa sürede inşa edeceğiz” dedi.

ÇOK YÖNLÜ HİZMET VERECEK
Konak Belediyesi’nin tahsisini Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden aldığı 5 bin 86 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek tesiste her ayrıntı düşünüldü. Hazırlanan proje iç açıcı mimarisinin yanı sıra kolay uygulanabilir bir yapıya sahip. Çok yönlü komplekste basketbol, voleybol ve hentbol gibi salon sporlarının yapılacağı bir spor salonu ile bir mini futbol sahası da yer alıyor. Komplekste ayrıca bireysel ve grup antrenmanlarına olanak sağlayan birden çok salon ve 30 araçlık bir kapalı otopark da bulunuyor. Bölge halkının buluşma mekanı olacak tesiste çeşitli alanlarda kursların verileceği atölyeler de yer alacak. Modern tesiste ayrıca gelen üyeler ve kursiyerlerin faydalanacağı bir kafeterya da olacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv