Dev yatırım yola çıkıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 14 yıldır kesintisiz sürdürdüğü raylı sistem yatırımlarına yeni bir halka daha ekliyor.

  • 0
  • 269
Dev yatırım yola çıkıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 14 yıldır kesintisiz sürdürdüğü raylı sistem yatırımlarına yeni bir halka daha ekliyor. İzmir Metrosu'nu Narlıdere'ye ulaştıracak dev projede imzalar atıldı. F.Altay-Narlıdere Kaymakamlık arası metro hattının yapımını, 1 milyar 27 milyon TL'lik teklifiyle Gülermak A.Ş. üstlendi. "Derin tünelle geçilecek" 7,2 kilometrelik hattın temeli 9 Haziran Cumartesi günü törenle atılacak.
 
İzmir'in 180 km'ye ulaşan raylı sistem ağı büyümeye devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Hafif Raylı Sistemi'nin 4.aşaması olarak adlandırılan F.Altay-Narlıdere Kaymakamlık arasındaki bölümün yapım işinin ihale sürecini tamamladı. 7.2 kilometre uzunluğunda, 7 istasyondan oluşacak hattın yapımı için Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş. ile sözleşme imzalandı. 9 Haziran Cumartesi günü yapılacak temel atma töreniyle mevcut metro hattının Narlıdere’ye uzatılması için ilk temel atılacak.
 
Milyarlık proje
İhale bedeli 1 milyar 27 milyon TL olan işin süresi 42 ay olarak planlandı. 7 istasyondan oluşan hatta Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastane, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Narlıdere, Siteler ve son olarak Kaymakamlık istasyonları yer alıyor. Derin tünel olarak projelendirilen Narlıdere Metro hattı, 2 adet TBM (Tünel Açma Makinası)  kullanılarak derin tünel tekniği ile yapılacağından, tünel inşaatı sırasında oluşması muhtemel trafik, sosyal yaşam ve alt yapı sorunları da minimuma indirilmiş olacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv