Dijital Film Atölyesi’nde yeni dönem

  • 0
  • 857
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin ilkini 2010 yılında başlattığı'Dijital Film Yapım Atölyesi' bu sezon 4. kez açılıyor. Kursiyerler eğitiminsonunda, senaryolarını yazdıkları kendi filmlerini çekecek. Geleceğinsinemacılarını yetiştiren kurslar için son kayıt tarihi 30 Eylül.

 

Bornova Belediyesi’nin ilk olarak 2010 yılında açtığı DijitalFilm Atölyesi, geleceğin sinemacılarına bu yıl da ışık tutacak. Bu yılkieğitimlerin kayıtları 30 Eylül’de sona erecek. Daha verimli bir eğitim içinbaşvuruların sonra yapılacak iki aşamalı elemenin ardından kursun ilk aşaması23 Ekim’de başlayacak. Bu ilk dönemde Derya Efe yönetimindeki kursiyerler, dahaçok pratik eğitim alacaklar. 15 yaş üzeri sinema tutkunlarına verilecekeğitimler haftada iki gün olacak.

 

Yarıyıl tatilinden sonraki ikinci dönemde ise geleceğinsinemacıları gruplara ayrılarak senaryoları kendilerine ait olan filmleriniçekecek. Atölyede, yönetmenlik, görüntü yönetimi, ses, müzik ve projegeliştirme gibi film yapımının tüm unsurlarına dair uygulamalı çalışmalaryapılacak.  Kurgu aşamasından sonraDijital FilmAtölyesi Mayıs ayında sona erecek. Kurs bitimini 24 kursiyerinçektiği kısa filmlerin toplu gösterimi yapılacak. Filmler ayrıca BornovaBelediyesi'nin çeşitli etkinliklerinde ve festivallerinde de gösterilecek.

 

Belediye kursundan üniversiteye
Kurulduğundan bugüne eğitim verdiği üç dönemde toplam 70mezun veren Dijital Film Atölyesi ile sinemaya adım atan pek çok kursiyer,üniversitelerin ilgili bölümlerini kazandı. Geleceğin sinemacılarını yetiştirenatölyede eğitim alan Özge Alkan, İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni tam burslu,İrem Gülen Bahçeşehir Üniversitesi’ni yüzde elli burslu, Berkay Hasbay da IşıkÜniversitesi’nin sinema televizyon bölümlerini kazandı.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv