Dikili Belediyesi’nde ilk kadın başkan yardımcısı

  • 0
  • 645
Dikili Belediyesi’nde ilk kadın başkan yardımcısı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dikili Belediye Meclis Üyesi ve Meclis Başkanvekili Avukat Çiğdem Elibol, Belediye Başkanı Mustafa Tosun tarafından Dikili Belediyesi'nde ilk kadın başkan yardımcısı olarak görevlendirildi. 

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Başkan yardımcılığına atama yaparak Dikili Belediye Meclis Başkan Vekili Av. Çiğdem Elibol'u geniş yetkilerle başkan yardımcısı olarak görevlendirdi. Elibol'a Destek Hizmetleri Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü, Emlak İstimlak Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bağlandı. Böylece Dikili Belediyesi’nde ilk kadın başkan yardımcısı etkin görev alanıyla görevlendirilmiş oldu.

“Tecrübesinden Yararlanacağız”
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Meclis Üyesi Çiğdem Elibol'un çok tecrübeli ve kentte sevilen bir isim olduğunu ayrıca belediyeye de büyük katkılarının olacağını söyleyerek, “Dikilimizin Çiğdem Ablasına  siyasi başkan yardımcısı yönetim kadrosunda büyük ihtiyacımız vardı. Meclis üyesi arkadaşlarımızda onun başkan yardımcısı olması konusunda hemfikirdi ve büyük destek verdiler. Bende, güzel insan, güzel yürekli, sevgi dolu, kentimizde Atatürkçülüğün bilge ismi olan Avukat Çiğdem Elibol ablamızın belediyemiz adına çok yararlı çalışmalar yapacağına ve kentimize önemli katkılar sunacağına gönülden inanıyorum. Bu görevlendirme belediyemize ve kentimize hayırlı olsun” dedi.

Avukat Çiğdem Elibol kimdir?
Kuvayı Milliye Müfreze Komutanlarından, Kurtuluş Savaşı Aydın Cephesi Müfreze Komutanı Ödemişli Komiser Hamdi Bey’in torunu olan Çiğdem Elibol, Özel İdare Müdürü bir baba ile sağlık merkezinde ebe olarak çalışan bir annenin ilk çocuğu olarak 17 Aralık 1948 tarihinde Dikili’nin Bademli Mahallesi’nde doğdu. İlk ve Ortaokulu Dikili’de, Liseyi İzmir Kız Lisesi’nde okudu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre Dikili’de serbest avukatlık yaptı daha sonra Hazine Avukatlığına geçti. 2001 yılında bu görevinden emekli olup Dikili’ye yerleşti. 2007-2012 yılları arasında 3 dönem Atatürkçü Düşünce Derneği Dikili Şube Başkanlığı görevinde bulundu. 2012-2014 seneleri arasında Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği yaptı.  2014 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerinde CHP’den Dikili Belediyesi Meclis Üyeliğine seçildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv