Dikili’de bahar seferberliği

Dikili Belediyesi, halkına daha yaşanabilir bir kent olanakları sağlamak için ilçenin farklı bölgelerinde eş zamanlı olarak yürüttüğü çalışmalarda başarıyla sonuca ulaşmaya devam ediyor.

  • 0
  • 602
Dikili’de bahar seferberliği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dikili Belediyesi, halkına daha yaşanabilir bir kent olanakları sağlamak için ilçenin farklı bölgelerinde eş zamanlı olarak yürüttüğü çalışmalarda başarıyla sonuca ulaşmaya devam ediyor.
 
Baharın gelmesiyle birlikte Dikili ilçe sınırlarında adeta seferberlik ilan eden Dikili Belediyesi ekipleri, yollardan kaldırımlara, okullardan spor salonlarına, plajlardan sahil bandına, parklardan yeşil alanlara kadar birbirinden farklı çok sayıda bölgede bakım, onarım, yenileme ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Fen İşleri, Temizlik İşleri, Destek Hizmetleri ile Park ve Bahçeler müdürlüklerine bağlı ekipler başlatılan “Bahar Seferberliği” kapsamında ilçenin tüm cadde ve sokakları başta olmak üzere okullar ve halkın ortak kullanım alanları olan park, bahçe, yeşil alan, plajlar ile sahil bandını elden geçirerek daha modern ve güzel bir görünüme kavuşturuyor. 
 
Kentin Her Noktasına Hizmet 
Hazırlanan program kapsamında saha çalışmalarını en yoğun olarak yürüten Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kentin 22 farklı mahallede yol yapım, yol açma, granit zar taşı, kilit parke taşı döşeme ve kaldırım yenileme çalışması gerçekleştirirken, bir yandan da Kadın El Emeği Pazarı'na çıkarma yaparak, pazaryeri zeminin standartlarını en üst seviyeye ulaştırdı. Üretim bölgelerindeki çalışmalarına da ara vermeyen Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri son bir haftada 6 farklı bölgenin üretim yollarını en standartta çıkardı. Birimlerin koordineli yürüttüğü çalışmalarda Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri de hizmetlerini okullara yansıtıp, okulların fiziki şartlarını en üst seviyeye yükseltirken, ilçenin tek kapalı spor salonu Dikili Kapalı Spor Salonu’nda da bakım, onarım, tadilat ve modernize çalışmasını titizlikle icra etti.
 
Temizlikten Ödün Verilmiyor 
Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de yürüttüğü çalışmalarda ilçe genelindeki tüm sokak, cadde, park ve bahçeler ile sitelerdeki rutin temizlik çalışmalarını titizlikle sürdürürken diğer yandan da plajları da kapsayan çalışmada tüm sahil bandında mıntıka temizliği gerçekleştirerek temizlikten ödün vermiyor. Kent genelindeki çöp konteynerleri ve çöp kutularını da modernize eden Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2017 yazında da temizlikten ödün verilmeyeceği kararlılığını ortaya koyuyor.
 
Parklar Şimdi Daha Güzel ve Güvenli 
Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yürüttüğü çalışmalarda ise bir yandan kente yeni park ve yeşil alanların kazandırılması sürdürülürken, bir yandan da mevcut parklar AB standartlarına göre yenilenerek, çocuk oyun grupları, oturma bankları ve spor aletleri ile daha güvenli ve kullanışlı hale getiriyor. Kent estetiği çalışmalarını da elden bırakmayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçe genelindeki tüm park ve yeşil alanları rengarenk mevsim çiçekleri ile buluşturup, halkının nefes alacağı kaliteli alanlar yaratmaya devam ediyor.
 
“Çalışmalarımız Kesintisiz Olarak Sürecektir” 
Birim müdürlüklerinin eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği “Bahar Seferberliği” çalışmaları hakkında bilgiler veren Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kentin geleceğine değer katan projelerimizle birlikte eğitim, kültür, ulaşım, temizlik ve sosyal yaşamı destekleyen hizmetlere de hep önem ve öncelik verdik. Yoğun yağışlı ve soğuk geçen kış aylarının ardından sıcak günlerin kapısını aralayan bahar mevsiminin ilk günlerinde başlattığımız bu seferberlikle ekiplerimiz caddelerimizi, sokaklarımızı, parklarımızı, yeşil alanlarımızı ve sahil bandımızı daha yaşanılır bir seviyeye kavuşturma çabasındalar. Yine aynı çalışma kapsamında çocuklarımızın okudukları okullar, spor yaptıkları spor alanları da yeniden elden geçiriliyor. İlçe genelinde hem vatandaşlarımızdan gelen talepler ile hem de birim müdürlüklerimizin tespitleri doğrultusunda gerçekleştirilen bu çalışmalarımız kesintisiz olarak sürecektir” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv