Dikili'de Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyetin ilanının 93'üncü yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Dikili'de resmi törenle kutlandı.

  • 0
  • 749
 Dikili'de Cumhuriyet coşkusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Cumhuriyetin ilanının 93'üncü yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Dikili'de resmi törenle kutlandı.
 
Kent Tarihinde Bir İlk  Olan Dikili Belediyesi Bandosu Sahne Aldı 
Sevginin Kenti Dikili’de Cumhuriyetin ilanının 93'üncü yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtı'na saat 12.00'de, çelenklerin bırakmasıyla başladı. Kutlamalarda, Dikili Kaymakamlığı’na vekâlet eden İzmir Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, anıta çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi. Geçtiğimiz hafta içi kurulan ve ilk kez bir resmi törende sahne alan Dikili Belediyesi Bandosu ortaya koyduğu performansla da izleyenlerin takdirini kazandı. Törenlerde ayrıca "Doğular Batı Olsa, Doğular Batı" projesi kapsamında kente konuk gelen Siirtli öğrenci ve öğretmenler de ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle törene katılarak ilgi odağı oldu. Dikililer’den dakikalarca alkış alan Siirtli öğrenci ve öğretmenler barış, kardeşlik, dayanışma mesajı vererek, Cumhuriyete bağlılık vurgusu yaptı. 
 
Siirtli Öğrencilerden Anlamlı Jest 
Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği, Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Cumhuriyet Başsavcısı Aşiyan Alkan, Jandarma Komutanı Binbaşı Eray Çakır, Emniyet Müdürü Aşkın Çoksever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ulus, Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol, belediye meclis üyeleri, kamu kurum müdürleri ve çalışanları, öğreniciler, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldığı Dikili Atatürk Meydanı'ndaki törende ortaya konan birliktelik ve dayanışma ruhu, törenlerin devamına da yansıdı. Dikili Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından protokol üyeleri ve "Doğular Batı Olsa, Doğular Batı" projesi kapsamında kente konuk gelen Siirt 14 Eylül Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, Dikili Kaymakanlığı’na geçti. Kaymakamlık makamında, Dikili Kaymakamlığı’na vekâlet eden İzmir Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği 29 Ekim Bayramı tebriklerini kabul etti. Kabulün ardından, Siirtli öğretmen ve öğrenciler jest yaparak Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’u makamında ziyaret etti.  Oldukça neşeli bir ortamda geçen ziyarette günün anısına takdimler yapıldı. 
 
“Cumhuriyete Bağlılığımız Kararlılıkla Sürecek” 
Böyle onurlu bir günde, Güneydoğu Anadolu’dan gelen güzel insanları konuk etmekten şeref duyduğunu belirten Başkan Tosun, birlik beraberlik vurgusunun yanı sıra Cumhuriyetin ışığında eğitime olan hizmetlerini kararlılıkla sürdürecekleri  mesajını verdi. Tosun sözlerini şöyle tamamladı;  “Biz göreve gelirken önceliğimiz kentimize hizmet etmek olduğunu gibi eğitime de büyük öncelik vereceğiz dedik. Çünkü eğitim demek Cumhuriyet demektir.  Cumhuriyet demek de; barış ve özgürlük demektir. Kardeşliğin, birliğin, beraberliğin doyasıya yaşanması demektir. Hukukun üstünlüğü, kadın-erkek eşitliği demektir. Dili, dini, rengi, ırkı ne olursa olsun herkesin eşit haklara sahip olması demektir. Laiklik ve tam bağımsızlık demektir. Atamızın aydınlık yarınlara olan en şanlı armağanı demektir. Ne mutlu ki; bugün o şanlı Cumhuriyetimiz 93 yaşında. El ele omuz omuza kutluyoruz. Güneydoğu’dan gelen vatan sevdalısı, bayrak sevdalısı, Cumhuriyet sevdalısı kardeşlerimle bir kez daha haykırıyoruz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun, hep var olsun. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatan müdafaasının isimsiz kahramanlarını, vatanımız ve bağımsızlığımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ile ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum" 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bayram sonrası sokağın nabzını tuttu

Ayvalık'ta coşkulu karşılama

Yorgancılar’dan maliyet enflasyonu uyarısı

23 Nisan’a özel Atatürk mozaiği

Atatürk’ün Aliağa’ya Gelişinin 90. Yılı Kutlandı

Atatürk’ün Ayvalık’a gelişinin 90'ıncı yıl dönümü kutlandı

Arşiv