Dikili'de önlemler tamam

  • 0
  • 617
Dikili'de önlemler tamam
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dikili Belediyesi yoğun yağışlarının ardından ilçede bulunan mazgal, ızgara ve yağmur suyu kanallarının tıkanıp işlevini kaybetmemesi için kaldırım kenarları ile yağmur kanallarında biriken kum, çamur, sigara izmariti ve katı atıkları temizlemek için kapsamlı bir çalışma başlattı.
 
Mazgallarda ve Yağmur Suyu Kanallarında Detaylı Temizlik
Dikili Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından hummalı bir şekilde yürütülen çalışmalarda ilçe merkezinde bulunan kaldırımların kenarları ile mazgallar ve yağmur suyu kanalları bakıma alınarak, buralarda biriken kum, çamur, sigara izmariti, plastik şişe, ağaç yaprağı ve parçaları ile evsel atıklardan arındırılarak tertemiz yapıldı. Yağışlar öncesi ve sonrasında iki aşamalı olarak yürütülen çalışmalarla, su taşması başta olmak üzere yaşanılabilecek tüm olumsuzlukların önüne geçilmesi hedefleniyor.
 
“Çalışmalarımız Periyodik Olarak Devam Edecek”
Dikili ilçesinin çok yağış alan bir ilçe olduğuna dikkat çeken Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, yağışlı havalara ilişkin çalışmaların disiplinli ve periyodik olarak gerçekleştirileceğini belirterek, “İlçemizin hiçbir noktasında, vatandaşlarımızın yağışlı günlerde sıkıntısı yaşanmaması için önlemlerimizi aldık ve almaya devam ediyoruz. Son olarak ekiplerimizin ilçe merkezinde gerçekleştirdiği çalışmalarla, cadde ve sokaklardaki kaldırımların kenarları ile yağmur suyu kanalları etrafında biriken kum, çamur, pet şişe, yaprak ve sigara izmaritleri gibi atıkları temizleyerek olumsuzlukları ortadan kaldırarak bu atık ve çöplerin yağmur suyu kanallarına ulaşmasına ve bu kanalları tıkamasına engel olduk. Çalışmalarımız periyodik olarak devam edecektir. Hedefimiz geçen kış olduğu gibi, bu kışı da sorunsuz geçirmektir” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv