Dikili’de sineksiz bir yaz

  • 0
  • 643
Dikili’de sineksiz bir yaz
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dikili Belediyesi kent genelinde sivrisinek ve haşerelerle mücadele çalışması başlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu destekle gerçekleştirilen çalışmalarda sorunlu noktalar detaylı bir şekilde ilaçlandı. 

Vatandaşlardan gelen tüm taleplerin değerlendirildiği ve  İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Şube Müdürlüğü Haşere İlaçlama Birimi ekipleriyle ortak  yürütülen çalışmalar kapsamında başta dere ve kanallar olmak üzere sineklerin yumurtalarını bırakabilme ihtimalinin olduğu tüm su birikintileri, sazlık ve bataklık alanlar, fosseptik çukurlar, logarlar, arıtma noktaları ve çöp konteynırları ilaçlandı. Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı ilaçların kullandığı çalışmada ekipler en ince ayrıntıyı bile gözardı etmeden kapsamlı bir şekilde çalıştı.
 
“Her Şey Halkımızın Rahatı İçin”
Dikili ilçesinin 30 mahallesinde yaz boyunca periyodik olarak gerçekleştirilecek olan çalışmaların en önemli ayağı olan Çandarlı bölgesindeki çalışmaları koordine eden Dikili Belediyesi Çandarlı Hizmet Birimi Sorumlusu Ali Turgut, haşere ve sineklere karşı Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu büyük destek ile gerçekleştirdikleri çalışmanın başarıyla uluşmasının vatandaşlardan gelecek destekler ile mümkün olduğunu belirtti.  Turgut yaptığı açıklamasının devamında şu uyarılarda bulundu:   “Kentimiz, Türk turizminin göz bebeği konumunda. İlçemizin nüfusu da ilçemize olan ilgiden dolayı yaz aylarında 500 bine ulaşıyor. Nüfus artış oranıyla birlikte sineklerin ve haşerelerin sayısının artma riski de artıyor. Çünkü küçücük bir pis su birikintisi bile binlerce larvanın üremesine sebep olabiliyor. Bu nedenle su birikintilerinin oluşmasının önüne geçilmelidir. Ayrıca açıkta kalan çöplerde büyük bir sıkıntı oluşturuyor.  Halkımızın çöplerini poşetlenmiş, kapılı bir şekilde çöp konteynırlarına atmaları da çok önemli. Açıkta bırakılan, gelişi güzel atılan her çöpte bu konuda büyük bir risktir. Halkımızın bu konularda duyarlı olmasını ve bizlerle işbirliklerini sürdürmelerini istiyoruz. Biz görev ve sorumluluğumuzun bilinciyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Amacımız halkımızın sineklerden ve sineklerin verdiği rahatsızlıktan uzak rahat bir yaz dönemi geçirmeleridir. Bunu da geçen sene olduğu gibi bu yıl da başarıyla sağlayacağımıza inanıyorum" dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv