dinler buluşmasında birlik mesajı

  • 0
  • 443
Yazı Boyutu:

25 Haziran Pazar günü Selçuk’ta çok özel bir dinler buluşması yaşandı. İslam âleminin en önemli günlerinden biri olan Miraç Kandili ve Hıristiyanlar için büyük önem taşıyan Aziz Yuhanna Yortusunun aynı güne denk geldiği bu günde gündüz St. John Kilisesi’nde (Aziz Yuhanna Bazilikası) bir ayin düzenlenirken, akşam da İsa Bey Camii’nde Mevlid-i Şerif okundu.

İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Ruggero Franceschini'in yönettiği ayin, Türkçe, İngilizce ve İtalyanca olmak üzere 3 ayrı dilde gerçekleşti. Ayinde İsa’nın havarilerinden İncil'in Yazarı Aziz Yuhanna ve Meryemana için dualar ve ilahiler okundu. Birçok il ve ilçeden gelen Katolik Hıristiyanların katıldığı ayini yöneten İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Ruggero Franceschini, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları verdi.  Ayin sonunda bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı "Hıristiyanlar için büyük önem taşıyan Aziz Yuhanna Yortusu ve yine İslam Aleminin en önemli günlerinden biri olan Miraç Kandilini birlikte kutluyoruz. Bu anlamlı günde ilçemizde bulunan iki tarihi mekânda iki dinin törenleri gerçekleşiyor. İki ayrı dinin buluştuğu bu anlamlı günün her iki din alemine kutlu olmasını, dostlukların her zaman daim olmasını ve hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Ruggero Franceschini ve ayine katılan Hıristiyan vatandaşların birçoğu Başkan Bakıcı'nın yanına gelerek; "Bizim ortak paylaşışımız olan bugünde bizleri yalınız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyoruz" dediler. Başkan Bakıcı, ayine katılan tüm misafirlere bugüne özel olarak hazırlanan Kandil şekerlerini kendi eliyle dağıttı.  


25 Haziran Pazar günü akşamında ise Selçuk İlçe Müftülüğü ’nün organizasyonunda Selçuk Belediyesinin katkılarıyla tarihi İsa Bey Camii'nde Neyzen Murat Gezer'in dinletisinin ardından İzmir Müftüsü Prof.Dr. Ramazan Muslu önderliğinde Mevlid-i Şerif okundu. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, çevre il ve ilçelerden gelen misafir müftü ve din adamları ile çok sayıda vatandaşın katılım gösterdiği Mevlid-i Şerif programında ayrıca Selçuk Belediyesi tarafından tavuklu pilav, ayran, kandil şekeri ve sütlü şerbet ikram edildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv