Doç. Dr. İlker, “Ege Üniversitesi logosu ile satılan ürünler alıcıda güven duygusu uyandırıyor”

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğrenciler, Ziraat Fakültesi'ne ait uygulama alanlarında hem üretiyorlar hem öğreniyorlar. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi,  bir yandan üretim yaparken bir yandan da öğrencileri bu sisteme dahil ediyor, öğrencilerin teorik bilgi yanında pratik bilgi ve deneyimler kazanmasını sağlıyor.

  • 0
  • 817
Doç. Dr. İlker, “Ege Üniversitesi logosu ile satılan ürünler alıcıda güven duygusu uyandırıyor”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğrenciler, Ziraat Fakültesi'ne ait uygulama alanlarında hem üretiyorlar hem öğreniyorlar.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi,  bir yandan üretim yaparken bir yandan da öğrencileri bu sisteme dahil ediyor, öğrencilerin teorik bilgi yanında pratik bilgi ve deneyimler kazanmasını sağlıyor. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre İlker, “Ziraat Fakültesi’nin birçok uygulama alanı ve farklı üretim çiftlikleri mevcut. Burada akademisyen çalışmaları, üretime dönük uygulama çalışmaları ve araştırmalar kapsamında ürünler üretiliyor.  Üç üretim merkezimiz var. Bunlar Menemen Araştırma Uygulama ve Üretim Çiftliği,  Mordoğan Araştırma, Uygulama ve Deneme İstasyonu ile Fakültemizin Kampüste yer alan tesislerinden oluşmaktadır” dedi.
Üretilen ürünlerin birçok alanda kullanıldığını söyleyen Doç. Dr. İlker, “Üretim yelpazemizde çok çeşitli ürünlerimiz mevcut. Hayvansal ürünlerden yoğurt, ayran, kefir, peynir üretimlerini yapıyor bunların satışı ile beraber üniversite hastanesine ve yemekhanelere dağıtımını yapıyoruz. Hayvansal ürünlerin yanında bitkisel ürünlerde mevcut. Organik olarak üretmekte olduğumuz mandalina, portakal nar gibi meyvelerin yanında çeşitli sebzeler ve çörekotu, keten gibi endüstri bitkileri, organik yem bitkileri üretimi yapıyor ve satışını gerçekleştiriyoruz. Ayrıca zeytinyağı ve çörekotu yağları gibi doğal yağlar; salça, yumurta, gibi çok talep edilen ürünler de üretiyoruz. Ham ürünlerle beraber kurutulmuş domates ezmesi, yağda domates gibi ürünlerimizde bulunuyor” dedi. Bu ürünlerin Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi logosu adı altında satıldığını kaydeden Doç. Dr. İlker, “Ege Üniversitesi adı altında satılan ürünler alıcıda güven duygusu uyandırıyor. Biz de bu güveni sonuna kadar sürdürmeye kararlıyız. Piyasada rakip değil örnek olabilmek bizi mutlu ediyor” dedi.

“HERKES ALIŞ VERİŞ YAPABİLİYOR”
Üretim yapılan yerlere yakın satış alanlarının bulunduğunu söyleyen Doç. Dr. Emre İlker, “ Satış yerlerimiz Ege Üniversitesi Ana Kampüsü, Tıp Fakültesi ve Menemen deki çiftliğimizde yer alıyor. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Satış Noktalarında Ege Üniversitesi personeli ve öğrencilerinin yanı sıra herkes alış veriş yapabiliyor. İsteyen herkes bu ürünlere kolaylıkla ulaşabilir” dedi.
  
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinin yapmakta olduğu bu üretim faaliyetlerinin, aslında temel eğitim faaliyetleri içerisinde yer aldığını dile getiren Doç. Dr. İlker, “Ürünlere katma değer sağlayarak satmamız, çeşitli üretim çiftliklerinin olması ve öğrencilerin bizzat burada staj yapması, öğrenciler için büyük bir avantaj. Bu faliyetler onların iş alanına dair tecrübe kazanmasını sağlıyor. Öğrencilerin bu üretim alanlarında ders görmesi, uygulama yapması onlara meslek yaşantılarında büyük bir avantaj sağlayacak.  Bu durum Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin diğer fakültelerden ayıran en önemli özelliği” diye konuştu. 
Ferhat Kızılkaya-Emine Güner İZMİR(Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv