Doğa Dayanışması

Orhanlı Köyü’nün JES’E karşı yürüttüğü mücadeleye Efes Selçuk’un Gökçealan ve Acarlar köylerinden de destek geldi.

  • 0
  • 329
Doğa Dayanışması
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Orhanlı Köyü’nün JES’E karşı yürüttüğü mücadeleye Efes Selçuk’un Gökçealan ve Acarlar köylerinden de destek geldi. Orhanlı Köyü Derneği’nin çağrısıyla toplanan doğa savunucuları “Jeotermal İstemiyoruz” , “Zeytinime Dokunma” diyerek şirket tarafından yapılmak istenen bilgilendirme toplantısını gerçekleşmesine izin vermediler. 

Seferihisar’ın Orhanlı Köyü’nde yapılmak istenen Jeotermal Enerji Santrali (JES), Yardımcı Kaynak Güneş Enerji Santrali ( GES) ve Rüzgâr Enerji Santrali (RES) Tesisleri Projeleri ile ilgili düzenlenmek istenen bilgilendirme toplantısı köylülerin tepkileri sebebiyle yapılamadı.

Binlerce yıllık zeytin ormanlarının bulunduğu Seferihisar’ın Orhanlı Köyü’nde halk doğaya zarar vereceği ve zeytin ağaçlarının katledilmesine yol açacağı gerekçeleriyle söz konusu projelere karşı olduklarını belirtti.

Orhanlı Köyü’nün direnişine çevre ilçelerden gelen vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin de destek verdi. Kısa bir süre önce Gökçealan’da JES, GES ve endüstriyel sera projelerinin halk bilgilendirme toplantısına büyük bir direnişle engel olan Efes Selçuk’lular, Orhanlı Köyü’ne doğa talanına karşı her zaman omuz omuza mücadele edeceklerini belirttiler.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3. Yaş Üniversiteleri Şenliği’ne geri sayım başladı

Flamingo Doğa Parkı’nda yüzde 80’lere gelindi

24 muhtara teşekkür plaketi

Mesaimin son saatine kadar çalışmaya devam

Seferihisar’a 2,5 milyar liralık yatırım

Kadın Danışma ve Sığınma Evi tamamlandı

Arşiv