Doğa dostu minikler

  • 0
  • 734
Doğa dostu minikler
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka TAKEV İlkokulu öğrencileri Torbalı- Taşkesik ağaçlandırma sahasında oluşturdukları 1002 fidanlık korularını ziyaret etti. Ege Orman Vakfı’nın ağaçlandırma çalışmalarına  destekleri geleneksel hale gelen TAKEV Okulları öğrencileri, bu zamana kadar toplam 13 koru oluşturarak on binlerce fidana can verdi.
 
Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili, Türk Alman Kültür Eğitim Vakfı (TAKEV) Karşıyaka Özel İlköğretim Okulu öğrencilerine, ağaçlandırma çalışmasının nasıl yapıldığını anlattı.Bilgili, ağaçlandırma çalışmalarının İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapıldığını söyledi.  Bilgili, '' Bu ağaçlandırmayı aslında doğa için yaptık. Ama önce kendimiz için yaptık. Bu fidanlar sizlerle birlikte büyüyecek, sonra kocaman bir ekosistem oluşturacak. Bu ekosistem toprağı koruyacak, yeraltı su kaynaklarını besleyecek ve bize nefes olacak oksijen olacak.” dedi.

Karşıyaka TAKEV İlkokulu öğretmeni Elçin Demirtürk: ''Öğrencilerimizle birlikte bu koruyu oluşturmak için çok ciddi çalışma yaptık. Okul aile birliğimiz bize bu konuda çok destek oldu. Hep birlikte bunun için çok çabaladık.Çocuklarla birlikte bugünün heyecanını yaşamak onlar içinde çok başka bir duygu. Teşekkür ederiz bize bu konuda destek olduğunuz için.'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili doğaya katkılarından dolayı öğrencilere teşekkür ederek plaket takdim etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv