Doğa ve hayvan sevgisini aşılıyorlar

  • 0
  • 497
Doğa ve hayvan sevgisini aşılıyorlar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi çevre duyarlılığını arttırma ve doğayı koruma kapsamında gerçekleştirdiği projelerine bir yenisini daha ekledi. Çocuklara çiçek ve hayvan sevgisini aşılamayı hedefleyen belediye, “Doğal Yaşamı Koruma Projesi”ni hayata geçirdi.  

Proje kapsamında Karabağlar Belediyesi Fidanlığı ve Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde iki ayrı etkinlik düzenlendi. Her iki etkinliğe de Emrullah Efendi İlkokulu 4. sınıf öğrencileri katılarak keyifli dakikalar geçirdiler. Projenin ilk bölümü olan ‘Çocuklar Çiçeklere Benzer’ sloganıyla gerçekleşen etkinlikte, çocuklar çiçek fidanlarını saksılara dikerek çiçeklerin can suyu denilen ilk sulamasını gerçekleştirdiler.

Hayvan dostu çocuklar
Fidanlıkta düzenlenen etkinliğin ardından çocukların ikinci durağı Karabağlar Belediyesi Hayvan Barınağı oldu. “Hayvan Dostu Çocuklar” sloganıyla gerçekleşen etkinlikte,  çocuklar kedi ve köpeklerle ilgili merak ettikleri soruları Veteriner İşleri Müdürü Murat Aras ve veteriner hekimlere sordu. Çocuklar daha sonra yavru köpekleri severek keyifli dakikalar geçirdiler. Etkinlik sonunda çocuklara hayvan sevgisini bilinçlendirmek amacıyla veterinerlik el kitabı hediye edildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv