Doğanın mucizeleri Gurme İzmir'de

Gurme İzmir başlığı altında birleşen Ekoloji ve Olivtech fuarları bu yıl ürün grubunu genişletirken, katılımcı sayısını da artırdı. Canan Karatay, Sahrap Soysal ve Eyüp Kemal Sevinç gibi ünlü kişilerle renklenecek fuarlara ziyaretçiler, 28-29 Nisan’da ücretsiz giriş yapabilecek.

  • 0
  • 778
Doğanın mucizeleri Gurme İzmir'de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gurme İzmir başlığı altında birleşen Ekoloji ve Olivtech fuarları bu yıl ürün grubunu genişletirken, katılımcı sayısını da artırdı. Canan Karatay, Sahrap Soysal ve Eyüp Kemal Sevinç gibi ünlü kişilerle renklenecek fuarlara ziyaretçiler, 28-29 Nisan’da ücretsiz giriş yapabilecek.
 
Bu yıl ilk kez “Gurme İzmir” başlığı altında düzenlenen Ekoloji İzmir – 8. İzmir Organik Ürünler Fuarı ile Olivtech – 7. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı 26-29 Nisan 2017 tarihleri arasında kapılarını açıyor.
Ürün grubuna zeytin ve zeytinyağının yanı sıra süt, süt ürünleri, fermente ürünler ve şarabı da ekleyerek büyüyen Gurme İzmir-7. Olivtech Fuarı, bu yıl Libya ve İtalya’dan 9 yabancı firmanın da aralarında bulunduğu 336 firmayı bir araya getirecek.
Geçtiğimiz yıl İtalya ve Hindistan’dan 6 yabancı katılımcının stant açtığı fuarda, 12 ilden 248 yerli katılımcı yer almıştı.
Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden tek sertifikalı fuar olan Gurme İzmir- 8. Ekoloji İzmir ise bu yıl 25 il ve 3 ülkeden toplam 124 katılımcıyı ziyaretçiyle buluşturacak. Organik tekstil, kozmetik, oyuncak, kontrol ve sertifikasyon kuruluşları ile laboratuvarlar ve sivil toplum kuruluşlarının yer alacağı fuara geçtiğimiz yıl 22 ilden 113 firma katılım sağladı.

ULUSLARARASI BİR PLATFORM
Fuarlarda; birçok etkinliğin yanı sıra, Türkiye’de ilk kez düzenlenen uluslararası organizasyonlar da yer bulacak. Gurme İzmir-7. Olivtech Fuarı kapsamında, zeytinyağı sektöründe dünyanın en saygın ve güvenilir yarışması olarak kabul edilen Uluslararası Mario Solinas Kalite Yarışması’nın kazananları açıklanırken, Mario Solinas Türkiye Zeytinyağı Kalite Yarışması’nın da ödül töreni gerçekleştirilecek.

Fuarizmir ayrıca, organik pamuk üretimi ve kullanımının dünyadaki en önemli destekçilerinden oluşan Textile Exchange (TE) ile birlikte düzenlenen “Bölgesel Organik Pamuk Yuvarlak Masa Toplantısı”na ev sahipliği yapacak.
Uluslararası alanda uzman kişilerin katılacağı organizasyon, Gurme İzmir- 8. Ekoloji Fuarı kapsamında 28 Nisan’da ücretsiz katılımla gerçekleştirilecek.

Fuarlara; Almanya, Amerika, Bahreyn, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir,  Çin, Danimarka, Filistin, Fransa, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, Kırgızistan, Kuveyt, Libya, Özbekistan, Romanya, Sudan, Tunus, Ukrayna, Umman’dan pek çok profesyonel satın alıcının gelmesi bekleniyor. Katılımcı firmaların yabancı ziyaretçilerle yapacağı iş görüşmeleri ile sektörün uluslararası pazara açılıp küresel ticari işbirlikleri kurmaları hedefleniyor.

ZEYTİNLİ SOHBETLER
Gurme İzmir-Olivtech Fuarı kapsamında düzenlenen “Zeytinli Sohbetler”de Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Uluslararası Zeytin Konseyi’nden Jaime Lillo, Gazeteci-Yazar Nedim Atilla ile Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Fahri Yemişçioğlu konuk olacak. Sohbetleriyle fuara renk katacak konuklar, zeytin ve zeytinyağı kullanımının önemini vurgulayacak.

Ünlü şeflerin katılacağı “Yemek Şöleni” etkinliklerinde ise Sahrap Soysal, Eyüp Kemal Sevinç, Ali Açıkgül, Ömür Akkor, Osman Sezener, Rafet İnce, Şamil Akşit ve Murat Yıldız ziyaretçilere keyifli sunumlar gerçekleştirecek.
Şeflerin zeytinyağı kullanarak hazırladıkları birbirinden lezzetli menüleri, ziyaretçiler de tatma olanağı bulacak. Diğer yandan fuar katılımcıları da kendi şefleriyle yemek sunumlarını ziyaretçilerle paylaşacak.

Katılımcı ve ziyaretçilere zeytinyağının tadımının uygulamalı olarak anlatıldığı “Zeytinyağı Tadım Atölyesi” bu yıl Yüksek Gıda Mühendisi Elif Büyükgök, Yüksek Gıda Mühendisi ve tadımcı Gülşah Satıroğlu, Gıda Mühendisi Dr. Oya Köseoğlu ile Yüksek Kimya Mühendisi Burcu Keser’in katılımıyla gerçekleşecek.

OIL BAR LEZZET HARİTASI
Geçtiğimiz yıl fuarda ilk kez yer alan “Oil Bar” yoğun talep üzerine bu yıl da hizmet verecek. Fuara katılan firmaların zeytinyağlarının; İZFAŞ’ın organizasyonu ile Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) temsilcileri ve Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği öğrencileri aracılığıyla tadımının yapılacağı alanda, ziyaretçiler tercih ettikleri ürünün standına yönlendirilecek. Bu yıl ziyaretçiler, tercih ettikleri zeytinyağının hangi bölgeye ait olduğu hakkında bilgi de alabilecek.
Gurme İzmir-Ekoloji Fuarı kapsamında düzenlenen sempozyum ve panellerle katılımcı ve ziyaretçiler sektörün uzmanlarıyla bir araya gelecek. 26-27 Nisan tarihlerinde düzenlenen “Ekoloji Sempozyumu”nda organik beslenme ve sağlık ile mesleklerin organiğe bakış açıları değerlendirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “sürdürülebilir organik tarım” hedefiyle başlattığı “Organik Yarımada Projesi”nin dünü, bugünü ve yarınının değerlendirmesi ise 28 Nisan’da takip edilebilecek.
Katılımcıların ürünlerinin sergileneceği “Demo Dükkan”, firmaların ürün satışı yapabildiği “Sağlıklı Pazar”, ve organik yemek menülerinin sunulacağı “Organik Restoran” bu yıl da hizmet verecek.

EKOLOJİ ORMANI BÜYÜYOR
Gurme İzmir-Ekoloji Fuarı, “Ekoloji Ormanı”nı her geçen yıl büyüterek  yeşil bir doğa oluşturmaya da katkı sağlıyor. 2015 yılında Kadifekale’de ağaçlandırılan 20 bin metrekarelik alandan sonra, geçtiğimiz yıl Evka 7’de 20 bin metrekarelik alana 740 fıstık çamı dikilmişti. Bu yıl fuar kapsamında alan, 5 bin metrekare büyütülerek ziyaretçi ve katılımcıların adına 250 fıstık çamı daha dikilecek.

Türkiye’nin alanlarında tek ihtisas fuarları olan ve her yıl eş zamanlı olarak düzenlenen Ekoloji İzmir – 8. İzmir Organik Ürünler Fuarı ile Olivtech – 7. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenleniyor. Profesyonel ziyaretçiye yönelik düzenlenen fuarları ziyaret etmek isteyen son tüketici 26-27 Nisan’da her iki fuara giriş için toplam 30 TL, yanlızca Ekoloji Fuarı ziyaret etmek isterse 5 TL ücret ödeyecek. Fuarlar, 28-29 Nisan tarihlerinde ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı

Bayraklı, halkın belediyesidir!

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Arşiv