Dokuz Eylül Tıp Fakültesi’nde 36. Dönem mezuniyet coşkusu

  • 0
  • 1.339
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi 2013-2014öğretim yılı 36. Dönem öğrencileri, Tınaztepe Kampusü Amfi Tiyartosu’ndadüzenlenen törenle doktorluk mesleğine adım atmanın heyecanını yaşadı.

Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden madencileranısına 1 dakikalık saygı duruşu ve genç hekimlerin “Hipokrat Andı” ilebaşlayan törene Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcıları Prof. Dr.Recep Yaparel, Prof. Dr. Murat Özgören, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi öncekiRektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, Tabip Odası Başkanı Opr. Dr. Suat Kaptaner,Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, öğretim üyeleri, öğrenciler veveliler katıldı.

Bu yıl toplam 179 öğrencinin mezun olduğu törende,Dönem Birincisi Dr. Anıl Tanki, Dönem İkincisi Dr. Öznur Tokatlı ve Dönem ÜçüncüsüDr. Buse Güneri’ye diplomalarını Rektör Füzün verdi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Tülay Canda da ilk üçe giren öğrencileri birer plaket ve hediye ile kutladı

Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün gençlere öğütler verdiğikonuşmasında; “1975 yılı mezunuyum ve yaklaşık 40 yıllık hekimim. Bugüne kadarhekimlerin hep sorunları oldu. Hepsiyle başa çıktık, bundan sonra da başaçıkacağız diye düşünüyorum. Mezuniyet törenlerinde gençlere birkaç öğüttenbahsediyorum. Her zaman sevgi dolu olun, kendinize ve tüm topluma karşıhoşgörülü olun, çalışkan olun ve en önemlisi Büyük Önder Atatürk’ün temelilkelerinden asla vazgeçmeyin. Anneler babalar emekleriniz çok büyük, ne kadaröğünseniz azdır, hocalarıma da çok teşekkür ediyorum” dedi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Opr. Dr. Suat Kaptaner, “Bumutlu gecede hekimliğe, ülkenin bu koşullarında adım atmanın aslında şanssızbir durum olduğu söylenebilir. Çünkü bugün hekimlerin yaşadığı en önemli sorunşiddete uğramak. Başka söze gerek  yok.Bir ulusun önüne bilimi ve aklı koyan bir önderin çocuklarıyız biz. Onunönerilerine yıllar sonra sahip çıkmak hepimizin görevi” ifadesini kullandı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda da şöylekonuştu: “Bugün 179 genç hekimi mezun ediyoruz. Onlarla birlikte fakültemiz4985 mezun verdi. Sizlerin eğitim alanlarınızın iyileştirilmesi,ihtiyaçlarınızın ivedilikle karşılanması, huzurlu ve özgür bir ortamı sağladığıiçin Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Füzün’e teşekkür ediyorum. Artan öğrencisayısı, sağlıkta yeni uygulamalar, kısıtlı bütçe, bu yıl İnciraltı ÖğrenciYurdu’na kız öğrencilerin alınmaması gibi birçok sorunla karşılaştık. Busorunları öğrencilerimizle birlikte aşmaya çalıştık. Kendilerine anlayışlarıiçin çok teşekkür ediyorum. Buradan Ankara’daki tüm yetkililere seslenmek istiyorum;İnciraltı Yerleşkesi’nde devlet eli ile öğrencilerimizin güven içindeyaşayabilecekleri bir ortamı sağlamalarını istiyorum. Böyle güzel evlatlaryetiştiren velilerimizi kutluyor, öğrencilerimize burs vererek destek olanöğretim üyelerimiz, asistanlarımız, duyarlı gönüllü bireyler ve kuruluşlarateşekkür ediyorum. Bugüne kadar fakültemizden mezun olan hekimlerimiz kurumumuzve ülkemizde öğretim üyesi, dekan, rektör, milletvekili ve belediye başkanıoldular, yurtdışında ülkemizi temsil ederek onurumuzu yükselttiler. Hepinizböyle olacaksınız sizler de buna inanın” dedi.

Mezunlar adına konuşma yapan Dönem Birincisi Dr. AnılTanki, “6 yıllık eğitimimiz boyunca nasıl birer doktor, nasıl birer insanolmamız gerektiğini gördük. Çok değerli hocalarımdan eğitim alabildiğim içindönem arkadaşlarımı ve kendimi şanslı görüyorum. Hekimlik kimi zaman uyumadan36 saat çalışmak, kimi zaman ailene sevdiklerine zaman ayıramazken, hastalarınavakit ayırmak, kimi zaman da en kötü hissettiğimiz anlarda bile hiçbir şey olmamışgibi davranabilmektir. Ülkemizin hekim sayısının artırılmasının daha planlı veakılcı çözümlere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Özgün Halk Dansları Topluluğu’nun “Anadolu’danEsintiler” adı ile gösteri sunduğu tören, yurdun her tarafına ışık saçacak gençhekimleri sembolize eden ışıklı balonların gökyüzüne bırakılması ile sone erdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv