DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ’NDE İŞSİZLİK ELE ALINDI

  • 0
  • 846
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ’NDE İŞSİZLİK ELE ALINDI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Bölgesel Kalkınma ve İşletme Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİMER) tarafından. 26 Mayıs 2016 Perşembe günü İzmir’de “İstihdamın Genel Durumu Ve İşsizlikle Mücadele” adlı konferans düzenlendi.
 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mavi Salon’da yapılan konferansa; İzmir Valisi Mustafa Toprak, Rektör Yardımcısı Halil Köse, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve BİMER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Pınar Süral Özer, BİMER Müdürü Prof. Dr. Hilmi YÜKSEL ve İzmir İli İşkur Müdürü Kadri KABAK, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Uysal ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Hilmi YÜKSEL; merkezin kuruluşundan bu yana eğitim ve danışmanlık konusunda öğrencilere rehberlik yaptıklarını söyleyerek, “Konferansa katılıp bilgi ve deneyimlerini paylaşan Valimize çok teşekkür ediyorum ve konferansın faydalı olmasını diliyorum.” dedi.

Prof. Dr. Pınar Süral Özer, konuşmasında kentin sorunlarıyla ilgili Valilikle işbirliği içinde olduklarının altını çizerek, Türkiye’nin genel sorunu olan işsizliği en aza indirmek için çalışmalarının olduğunu belirtti. Konferansta birikim ve deneyimlerini paylaşan Vali Toprak’a ve öğretim üyelerine teşekkürlerini ifade etti.
Prof. Dr. Halil Köse; işsizliğin ülke ekonomisine ve yerelde İzmir’e olan olumsuz etkilerini sıraladıktan sonra, akademik camianın bu konuya el atması gerektiğini söyledi ve “Çalışma ve emek sermayesinin koşullarının iyileştirilmesi ve ülke ekonomisinin daha da geliştirilmesi bakımından biz akademisyenlere çok iş düşüyor. Yetiştirdiğimiz öğrenci ve akademisyenlerle bu sorunun çözümüyle ilgili çalışmalar yapmalıyız” dedi. Konferansa katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak ve konuya ilgi gösteren katılımcılara teşekkür etti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Uysal’ın moderatörlüğünü yaptığı konferansta Vali Mustafa Toprak, İzmir’in işsizlikle ilgili genel durumunu ve işsizlikle mücadele için planladıkları çalışmalarını anlattı. Vali Toprak, Türkiye’nin işgücü portresini tanımlarken İzmir’in genel durum içindeki yerine değindi. Mevsimsel olarak işsizlik oranının değiştiğini belirten Vali Toprak, işsiz kadın sayısının erkek sayısından fazla olduğuna dikkat çekti. Kadınların iş hayatına daha çok katılması ve teşvik edilmesi gerektiğin işaret ederek “ Öncellikle kişinin çalışma hayatına katılma isteğinin olması gerekli, sonra da devletin bu isteğe karşılık imkânlar yaratması gerektiğini düşünüyorum.” dedi. İş gücü oranıyla göç oranının verilerine bakıldığında İzmir’in fazla göç alması nedeniyle işsizlik oranını arttığını açıkladı.
İzmir’in bulunduğu konum gereği sanayi ve tarım alanlarında daha çok iş imkânının sağlanması gerektiğini kaydeden Vali Toprak, konuşmasının sonunda mutluluğun ABCǒsini açıklıyorum diyerek: “ Aile, Arkadaş, Akıl-Bilim, Bilgi, Beden ve ruh sağlığı, Cesaret ve Çalışmaktır.” dedi.
Konferans öğrenciler ve konuklarla yapılan soru ve cevap bölümüyle devam etti. Konferansın sonunda Prof. Dr. Hilmi Yüksel konferansa katılımlarından dolayı Vali Mustafa Toprak’a teşekkürlerini ederek, çiçek verdi.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv