Dörtte biri bitti

  • 0
  • 1.367
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, halk arasında “Uçanyol” olarak bilinen Buca viyadüğünün yapım çalışmalarını yüzde 25 oranında tamamladı.  Yol, 34 milyon liraya mal olacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere Caddesi’ne “viyadük” ile bağlanarak Buca üzerinden Otogar’a bağlantı sağlayacak “ekspres” güzergahın 1.3 kilometrelik bölümündeki yapım çalışmalarını sürdürüyor.  Yer yer 35 metreye çıkan viyadük yüksekliği nedeniyle halk arasında “Uçanyol” olarak adlandırılan projenin inşaat çalışmaları yüzde 25 oranında tamamlandı. Ekipler şu anda Menderes Caddesi’nde 4, Yeşildere kısmında 6 olmak üzere toplam 10 adet viyadük ayağının yapım çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Geçtiğimiz Kasım ayında temeli atılan ve 16 milyon 395 bin TL yapım ile 17.7 milyon TL kamulaştırma olmak üzere  34 milyon TL’yi aşan maliyetle yaşama geçirilen  bu dev yatırımın  önümüzdeki Eylül ayında tamamlanarak hizmete alınması planlanıyor. 
 
35 metrelik viyadük
Proje kapsamında 80 metre uzunluğunda karayolu köprüsü ile yer yer 35 metre yüksekliğe çıkacak 185 metre uzunluğunda viyadük yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Konak Tünelleri projesi nedeniyle önceki proje üzerinde bir revizyon gerçekleştirmişti. Yeni düzenlemeye göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı viyadük, Yeşildere Caddesi üzerinde Karayolları’nın yapacağı kavşakla bağlantı sağlayacak.  
Viyadük yüksekliği nedeniyle “Uçan yol” olarak adlandırılan projeye göre, Yeşildere Caddesi’nin paralelindeki Meles Çayı ve İZBAN hattı, Menderes Caddesi’nden Onat Caddesi’ne kadar köprülü kavşak ile aşılarak kesintisiz ulaşım sağlanacak. Yeşildere Caddesi’nden Onat Caddesi’ne kadar oluşturulacak katlı kavşak ile hem Buca’ya giriş yapılıp üst bölgelerine gidilebilecek hem de Buca’dan Yeşildere Caddesi yoluyla Konak, Karabağlar ve Gaziemir istikametine ulaşılabilecek. Buca ilçesinin yıllardır özlemini çektiği alternatif yol, bu proje sayesinde yaşama geçirilmiş olacak.
Projenin Otogar’a kadar uzanacak diğer kısımları için de yeni imar yolları oluşturmak üzere proje çalışmaları sürüyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv