Dost Market Altındağ’da da kapılarını açtı

  • 0
  • 482
Dost Market Altındağ’da da kapılarını açtı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin, sosyal belediyecilik uygulamalarına yepyeni bir boyut getirdiği ‘Dost Market’ projesi hızla büyümeye devam ediyor. Bornova Merkez’den sonra Altındağ’da da kapılarını açan Dost Market, ihtiyaç sahiplerinin giyimden temizlik malzemelerine kadar tüm gereksinimlerini karşılıyor.  

Bornova Belediyesi’nin, ihtiyaç sahibi vatandaşların gıda ve temizlik malzemesi gibi temel gereksinimlerini istedikleri gibi seçip alabilmeleri için hayata geçirdiği Dost Market, 2. Şubesini Altındağ’da açtı. 90 metrekare alanda açılan şubede başta mutfak olmak üzere giyimden, temizlik malzemesine kadar 300 çeşit ürün bulunuyor. Türk Kızılayı Bornova Şubesi’nin de destek olduğu Dost Market sayesinde, maddi güçlükler yaşayan ailelere erzak kolisi göndermek yerine, gerçekten ihtiyaç duydukları ürünleri seçebilmeleri sağlanıyor.

2700 aileye ulaşıldı

Bornova da yaşayan İhtiyaç sahiplerinin titizlikle belirlediklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “İhtiyaç sahiplerini belediye meclisimizdeki her siyasi partiden üyenin bulunduğu bir komisyon belirliyor. Proje kapsamında, ihtiyaç sahibi her ailenin kartına her ay yüklenecek limit gelir ve ihtiyaç durumuna göre belirleniyor. Bugüne kadar 2 bin 700 aileye ulaştık” dedi.

İhtiyaç sahiplerinin kartlarına yüklenen bakiyeyi isteklerine göre özgürce kullandıklarına ifade eden Başkan Atila, “Bu aileler, birebir görüşmeler ve değerlendirmeler sonucunda belirleniyor. İhtiyaç sahibi yaşlılar ve yatağa bağımlı hastalar ise Dost Market'e gelmeyecekleri için istek ve ihtiyaçlarına göre hazırlanan paketler evlerine teslim ediliyor” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv