Dost Market’de Bayram müjdesi

Bornova Belediyesi’nin dar gelirli vatandaşlar için Türk Kızılayı Bornova Şubesi işbirliğiyle 2014 yılında hayata geçirdiği Dost Market projesi, büyüyerek 4 bin 800 aileye hizmet vermeye başladı.

  • 0
  • 487
Dost Market’de Bayram müjdesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin dar gelirli vatandaşlar için Türk Kızılayı Bornova Şubesi işbirliğiyle 2014 yılında hayata geçirdiği Dost Market projesi, büyüyerek 4 bin 800 aileye hizmet vermeye başladı. İhtiyaç sahibi vatandaşlar için açılarak sosyal belediyecilik uygulamalarına yepyeni bir boyut getiren ve 3 yılda 3 şubeye ulaşan Dost Market, bu yıl 4. şubesini açmaya hazırlanıyor. Altındağ, Doğanlar ve Bornova Merkez’den sonra Çamdibi Bölgesi’nde açılacak olan yeni şube için çalışmalar başladı.

Bayram müjdesi
Öte yandan Bayram nedeniyle Dost Kart sahiplerinin her birine 50 ek kredi yüklemesi daha yapıldı. Dost Market’ten yararlanan aileler bir aylık ihtiyaçlarını bu sayede karşılayabiliyor. Ayrıca Bornova Kadın kooperatifi ile işbirliği yapılarak bayramda 500 çocuğun bayramlık ihtiyaçları da karşılanıyor. Dost Market’te, gıdadan temizlik malzemelerine, giyimden ayakkabı ve kırtasiye malzemelerine kadar ihtiyaç sahiplerinin her türlü gereksinimleri karşılanarak yüzleri güldürülüyor.

Örnek proje
Bornova Belediyesi’nin başlattığı Dost Market uygulaması Türkiye’deki pek çok belediyenin dikkatini de çekiyor. Eskişehir’in Odunpazarı İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Erdal Caferoğlu, Bornova’ya gelerek Dost Market projesini inceledikten sonra projeyi kendi ilçelerinde de Halk Market adıyla hayata geçirdi.

Dost Market’ten yararlanmak isteyen ihtiyaç sahiplerini belediye meclisindeki her siyasi partiden üyenin bulunduğu bir komisyon belirliyor. Proje kapsamında, ihtiyaç sahibi her ailenin kartına her ay yüklenecek limit gelir ve ihtiyaç durumuna göre birebir görüşmeler ve değerlendirmeler sonucunda belirleniyor. Yaşlılar ve yatağa bağımlı hastalar ise Dost Market'e gelemeyecekleri için istek ve ihtiyaçlarına göre hazırlanan paketler evlerine teslim ediliyor.

Normal marketler gibi hazırlanan ve içinde bulunan raflardan vatandaşların istediklerini seçerek alabildikleri Dost Market, yapılan bağışlarla çalışıyor. Bir çok firma ile imzalanan protokollerin dışında bazı özel okullarda düzenledikleri kampanyalar ve sosyal sorumluluk projeleri ile Dost Markt’e erzak bağışında bulunuyor. Bornova Belediyesi bu yolla toplumsal dayanışmaya da aracılık ediyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv