Dostları, onu unutmadı

Ege Telgraf Gazetesi Genel Koordinatörü Can Suphandağlı, aramızdan ayrılışının 40’ıncı gününde lokma hayrıyla bir kez daha anıldı. Ege Telgraf’ta bir araya gelen dostları duygusal mesajlar verdi

  • 0
  • 799
Dostları, onu unutmadı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 Ege Telgraf Gazetesi Genel Koordinatörü Can Suphandağlı, aramızdan ayrılışının 40’ıncı gününde lokma hayrıyla bir kez daha anıldı. Ege Telgraf’ta bir araya gelen dostları duygusal mesajlar verdi

Gazetemiz Genel Koordinatörü Can Suphandağlı, ölümünün 40'ıncı gününde ailesi ve dostları tarafından anıldı. Can Suphandağlı’nın eşi ve Genel Yayın Yönetmenimiz Aylin Suphandağlı, kızı Aycan Pazarlı, damadı Yiğit Pazarlı, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Nurten Doğan, Suphandağlı’nın anısına Ege Telgraf gazetesinin önünde lokma döktürdü.
Eşini kaybetmenin üzüntüsünü her zaman yaşayacağını ifade eden Aylin Suphandağlı, “Annem oğlunu, Aycan ve Yiğit babasını kaybetti. Ben de hayat arkadaşımı, yoldaşımı kaybettim. Bugün onun aramızdan ayrılışının 40’ıncı günü. Birlikte çıktığımız bu yolda, yolumuza ailemle birlikte devam edeceğim. Ama onsuz. Can’ı, Can’ımızı her zaman anılarımızda yaşatacağız. Onu kimi baba, kimi ağabey, kimi evlat olarak daima güldüren şakaları ve hoş sohbetiyle anacak”  dedi.
Ege Telgraf ailesini ziyaret eden Suphandağlı’nın dostları adı gibi “Can” bir insanı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek şunları söyledi:

Gazeteci Saadet Erciyas: Her zaman enerjik, her zaman bir projesi, bir fikri ama en önemlisi gazetecilik heyecanı olan bir insandı Can Bey. Gazetecilik heyecanını tüm genç meslektaşlarımıza vermeye çalıştığına tanık oldum çoğu kez. Öte yandan her yaştan ve her konumdan insanla mütevazilikle görüştüğüne tanıklık ettim. Güzel bir insandı Can Baba. Erken veda etti bizlere. Nur içinde yatsın.

Gözlem Gazetesi Kurucu Başkanı Çetin Gürel: Çok genç yaşta kaybettiğimiz için üzüntümüz devam ediyor. Can heyecanlı, iyi niyetli, çalışkan dürüst bir kardeşimizdi. Zaman zaman toplantılarda yan yana oturduğumuzda çok keyifli dakikalar geçirirdik. Tanrı onu bizden erken aldı.

Gazeteci Hüseyin Erciyas: Can insanın ardından... Zaman hızla akıp gidiyor. Onunla vedalaşırken henüz yedi yılı geride bırakmıştı arkadaşlığımız, dostluğumuz. Danıştığımız, konuştuğumuz, söyleştiğimiz, sevinçleri, kederleri, kaygıları, tasarıları paylaştığımız Can insanı sonsuz yolculuğa uğurlayalı 40 gün olmuş. Unutulmaz anılarla hep belleğimizde, hep yüreğimizde olacak. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

Gazeteci İbrahim Paker: Basın camiasında benim için çok değerli bir arkadaşımdı. Gerçek dostlarımdan beş tane varsa bir tanesi oydu. Eşimle birlikte bizim için çok değerli bir aileydi. Can benim için çok özeldi. Gazeteye geldiğimde tüylerim diken diken oldu, gözlerim doldu. Konuşamadım.

Yenigün Gazetesi Genel Koordinatörü Eyüphan Gündoğdu: Can abi bana göre İzmir’deki en dürüst rakiplerden biriydi. Çok üzüldük. Ulusal medyanın, Ege eklerinin kaldırıldığı bu dönemde Can abiye çok ihtiyaç vardı, onu arıyoruz.

TGS İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Hüner: Mekanı cennet olsun. Çok kısa bir zaman diliminde herkese kendini sevdirdi, herkese kendini kabul ettirdi. Aramızdan ayrıldı. Onu her zaman arıyoruz.

Gazeteci şair Okan Yüksel: Hayat varsa, ölüm de var. Hayatın acı gerçeği ölümdür. Sıra gelmese bile ölümün kendisi gelir. Kendi gelene bir şey denemez, kabul edilir ama bu kabul edilişte önemli bir unsur şudur; bu hayattan ayrılırken onurlu, erdemli ve başı dik bir şekilde vade ederek gitmek lazım. Ölüm sonsöz değildir, sadece yorgunluk gidermektir. Can kardeşimiz onurlu, erdemli, yiğit bir yaşam sürdü. Bizlere eyvallah dedi. Biliyoruz ki o sadece yorgunluk gideriyor ve bizleri de şu an duyuyor, hissediyor. Onun dostluğunu, gazetesini hep birlikte yarınlara, yıldızlara taşımak da bizim dostluk görevimizdir.

Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Medat Şenay: Can abi hep bizim için yol göstericimiz oldu. Eksiklerimizi görür bize doğruları gösterirdi.

Eski CHP Konak İlçe Başkanı ve Büyükşehir Meclis Üyesi Uğur Yelekli: İzmir basın camiasının dışında, İzmir’de yaşayanlar için de çok özel bir yeri olan insandı. Bazı insanları çok yakın, candan bulursunuz. Can bulursunuz. İsmi “Can’dı ve aynı zamanda gerçekten can bir insandı. Can abiye ismiyle hitap ederken onu gerçekten candan gören o kadar çok insan var ki… Çok erken bir ölümdü. Hiç yakıştıramadık. İnanılmaz üzüntü duyduk. Büyük saygı duyduğum bir aile. Ege Telgraf ailesinin tekrar başı sağ olsun.

Herkes İçin Acil Sağlık Derneği (HIASD) Başkanı Dr. Ülkümen Rodoplu: Can Bey her şeyden önce gerçek bir beyefendi idi. Toplumda güzel insan diyeceğimiz insanların başında geliyordu. Onu hiç unutmayacağım. Aydınlık yüzü sonsuza kadar gönlümde yerini koruyacak.

Gazeteci Vahap Dabakan: Can bizim Can’ımızdı, ciğerimizdi. Çok sevdiğimiz bir kardeşimizdi.  Onun yeri hiçbir zaman dolmayacak. Işıklar içinde uyusun kardeşim.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv