Dr. Özbakkaloğlu son yolculuğuna uğurlandı

Seferihisar Sığacık mevkiinde tekneden denize giren ve yüzerken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Uzman Dr. Mert Özbakkaloğlu, son yolculuğuna uğurlandı.

  • 0
  • 10.061
Dr. Özbakkaloğlu son yolculuğuna uğurlandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Seferihisar Sığacık mevkiinde tekneden denize giren ve yüzerken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Uzman Dr. Mert Özbakkaloğlu, son yolculuğuna uğurlandı.

Alsancak Hocazade Camii, ender kalabalıklardan birine ev sahipliği yaptı ve meslektaşları, hastaları ve İzmirliler Özbakkoğlu’nu son yolculuğu’na uğurlamak için camiye akın etti.

Cami avlusuna sığmayan severleri cenaze araca konuluncaya kadar caminin önünden ayrılmadı. Eşi Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşe Özbakkaloğlu, çocukları Ezgi ve Ekin ile kardeşi Levent Özbakkaloğlu’na taziyelerini sunmak isteyenlerden oluşan uzun kuyruk Alsancak Devlet Hastanesi’ne kadar uzadı. 

Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği (TİHUD) Yönetim Kurulu Üyesi olan Mert Özbakkaloğlu, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 24 yıl çalıştıktan sonra 2010 yılında emekli olmuştu.  İzmir’in köklü ailelerinden olan Özbakkaloğlu’nun cenazesi Doğançay mezarlığı’nda toprağa verildi.

MERT ÖZBAKKALOĞLU
10 Şubat 1960 tarihinde İzmir’ de doğan Dr. Mert Özbakkaloğlu, ilköğretimini İzmir Halit Bey ilkokulunda aldıktan sonra orta ve lise öğretimini Bornova Anadolu Lisesinde 1978 yılında tamamlamış, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1984 yılında mezun oldu. 1984 – 1986 yılları arasında SSK Sivas Hastanesi İç Hastalıkları Kliniğinde Devlet Hizmeti Yükümlülüğünü yerine getirerek, Ağustos 1986 ‘ da SB ( SSK ) İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde İç Hastalıkları asistanlığı eğitimine başlamış ve 1990 yılında uzman olarak aynı klinikte göreve başlamıştır. Eylül 1991 ile Eylül 1992 arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı Karargahında askerlik görevini yaparak, bu tarihten sonra başasistan olarak kliniğine dönmüştür. Ocak 2001’ de İç Hastalıkları Klinik Şef yardımcısı olmuş ve Mayıs 2002 ‘ den sonra 1. İç Hastalıkları Klinik Şefliğine, Kasım 2007 sonrasında da 2. ve 3. İç Hastalıkları Klinik Şefliklerine vekalet etmiştir. 3 Temmuz 2010 tarihinde 24 yıl fiilen çalıştığı İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki görevinden kendi isteği ile emekli olmuş ve halen özel muayenehane hekimi olarak mesleki faaliyetlerini sürdürmektedir. Kendisi 2003 yılından bu yana kesintisiz aylık toplantılar ile faaliyet yapan TİHUD Ege Dahiliye Çalışma Grubu yönetim kurulu üyesi olup ayrıca TTB İzmir Tabip Odasının değişik yönetim mekanizmalarında görev almaktadır. Dr. Özbakkaloğlu’ nun yerli ve yabancı dergilerde yayınlanmış 50’nin üzerinde derleme – klinik çalışması ve 60’ın üzerinde kongre sözel bildirimi mevcut olup, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dergisinin editör yardımcılığı görevini 2003 – 2009 yılları arasında üstlenmiştir. Dr. Mert Özbakkaloğlu evli ve iki çocuk babasıydı. 


 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv