Dr. Özgür Çelik'ten Kabak Kemane Metodu 2

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Dr. Özgür Çelik'in yeni çalışması Kabak Kemane Metodu 2 yayınladı.

  • 0
  • 2.264
Dr. Özgür Çelik'ten Kabak Kemane Metodu 2
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Dr. Özgür Çelik'in yeni çalışması Kabak Kemane Metodu 2 yayınladı.

2019 yılında ilk metodu Kabak Kemane Metodu 1 adlı eserini 212 adet videoyla beraber yayınlayan Özgür Çelik'in birincisinin devamı niteliğinde olan ve yöre tavırları üzerinde durduğu bu yeni metodunda yaklaşık 4 saatlik içeriğe sahip olan 51 video da bulunuyor.

2010 yılında “Türk Dünyası’nda 3 Yaylı Çalgı: Kılkobız, Kamança ve Kabak Kemane”  adlı kitabının ardından 2019 yılında 1’ncisini hazırladığı medonundan sonra yoğun bir çalışma ile bu yıl ikincisini hazırladığını belirten Çelik, metodun yayınlanma döneminin önemine dikkat çekti.

Pandemi nedeniyle özellikle günümüzde uzaktan eğitim için önemli bir kaynak niteliğinde olan bu metotların bazı konservatuvarlar tarafından da ders müfredatlarında kullanılmakta olduğuna dikkat çeken Özgür Çelik, “Metotlarımız, yurt içinde de yurt dışında yaşayan pek çok kabak kemane sevdalısının bu geleneksel Türk halk çalgısını tanımasına ve de öğrenmesine de katkı sağlıyor” dedi.


KİMDİR:
1979’da Uşak’ta doğan, müziğe 6 yaşından itibaren babası ve abilerinden bağlama çalmayı öğrenerek başlayan Özgür Çelik, lise eğitimi sırasında babasının yaptığı kabak kemaneler dikkatini çekince yoluna kabak kemane ile devam kararı verdi.  1997’de EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı’na girdi.

1998’de TRT İzmir Radyosu’nda kabak kemane sanatçısı olarak görev almaya başladı. 2001 Mecaz ile müzik yaşantısına devam eden  Özgür Çelik, gurupla Yalelli, Derun ve Heybe adlı 3 albüm çalışması yaptı. 2007’de 14. Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması’nda kabak kemanesi ile yaptığı solo ile “En iyi İcra Ödülü”ne layık görüldü.  2009’dan itibaren “Deva Music Project” grubunda kabak kemane, tarbağ, basname ve bağlama icrasıcı olarak görev aldı. 2010 yılında “Türk Dünyası’nda  3 Yaylı Çalgı: Kılkobız, Kamança ve Kabak Kemane”  adlı kitabı yayınlandı. 

2012 Mayıs ayında  “Öznağme” adlı ilk solo albümü Kalan Müzik’ten yayınlanan Çelik'in Kaba Hava Zeybeği ve Masal adlı single çalışmaları dijital platformlarda yine Kalan Müzik etiketiyle yayınlandı. 2018  yılında Ege Üniversitesi, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü, Türk Halk Bilimi Anabilim Dalı’nda Batı Anadolu’da Kabak Kemane ve İcraGeleneği” adlı doktora tezini tamamladı. Yurt içinde ve yurt dışında pek çok konservatuvarda workshop ve dinleti yapan Özgür Çelik, metod ve diğer çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv