Dragon’a renk kattılar

  • 0
  • 788
Yazı Boyutu:

İzmir KentKonseyi Deniz ve Su Sporları Kürek Takımı, Dragon Cup Turkey 2014 Racingkategorisindeki tek engelli takım olarak kürek çekti.  Uluslararası Dragonyarışlarında geçen yıl İzmir birincisi olarak tüm dikkatleri üzerinde toplayantakım, bu yıl da centilmence mücadele ederek yarışmalara renk kattı. İzmir KentKonseyi Kürek Takımı, çoğunluğu işitme engelliler olmak üzere; görme, ortopedikve süreğen hastalığı olan engelli gruplarındaki sporculardan oluşuyor.

“En iyikostüm” birincisi
Karşıyaka Bostanlı sahilinde gerçekleştirilen İzmirDragon Festivali 2014 yarışlarında ayrıca Kostüm Yarışması da gerçekleştirildi.İzmir Kent Konseyi Deniz ve Su Sporları Kürek Takımı, İzmir EkonomiÜniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil TasarımıBölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şölen Kipöz tarafından tasarlanan “Katılınbirlikte yapalım” koseptli teması ile   dikkatleri üzerindetoplayan  kostüm, “En iyi Kostüm hikayeleri” kategorisinde birinci oldu.Yarışmayı izlemeye gelen her yaştan seyircinin ilgi odağı olan kostüm,yüzyıllardır süregelen Dragon yarışlarında kullanılan kano yüzeylerinden ilhamalınarak tasarlandı. Tasarımcı Şölen Kipöz kostümü İzmir Kent Konseyibünyesinde kurulan Dragon kürek takımının isteği üzerine onların azmi, cesaretive başarılarından etkilenerek hazırladığını belirtti.

İzmir Kent Konseyi Başkanı Güman Kızıltan ise “Bu yarışlar tamamen engelliolmayanların katıldığı bir yarış. Ve bizim takımımız,  tek engelli takımolarak mücadele ediyor. Kent Konseyi olarak bir farkındalık yaratmak istiyor veengelli olanların da bu müsabakalarda yer alıp başarılı olacağını düşünüyoruz.Bizim takımımız geçen yıl birinci olmuştu, başarılarının ve azimlerinin daimolmasını diliyorum” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv