Dubai’de başladı , lojistikte Türkiye devleri arasına girdi

  • 0
  • 653
Yazı Boyutu:

Gıda ve Lojistik sektöründe 10. yılını kutlayan GTTLojistik firması , zor bir yıl olan 2014 yılında yüzde 15 büyümeyi hedefliyor.Marmara Üniversitesi İngilizce Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün ardındanYeditepe Üniversitesi’nde MBA eğitimini tamamladıktan sonra iş hayatına atılan,11 yıl çeşitli şirketlerde profesyonel yönetici olarak çalışan Hasan UtkuÇetiner, 10 yıl önce kurduğu GTT Lojistik firması ile şimdi devler ligineçıktı.

Bello Grano, Al Fakher, Dona Mia markalarıylaürettiği çeşitli gıda ürünlerini 45 ülkeye ihraç eden Çetiner, Türkiye veBirleşik Arap Emirlikleri’ndeki 7 ofisi ile de her türlü ürünün lojistikoperasyonunu yürütüyor. Geçen yıl yaklaşık 30 bin konteyner elleçleyen GTTLojistik, bu yıl yüzde 15 artışla 35 bine yakın konteyner elleçlemeyihedefliyor . Geçen yıl 122 milyon dolarlık bir büyüklüğe erişen GTT Group, buyıl toplamda da en az yüzde 15 büyümeyi planlıyor. 

Lojistiğin her alanında çalışıyor
Krizdönemlerini fırsat olarak değerlendirerek 10 yılda hızlı bir büyümegerçekleştirdiklerini ifade eden GTT Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Hasan UtkuÇetiner, zor bir yıl olan 2014 yılında yeni yatırımlarla büyümeye devamedeceklerini söyledi.  Türkiye’de çeşitli firmalarda 11 yıl profesyonelyöneticilik yaptıktan sonra kendi işini kurmaya karar verdiğini dile getirenÇetiner, “2004 yılında Dubai’de hava, deniz, kara taşımacılığı chartering, gemibrokerliği, depolama ve tedarik zinciri yönetimi konularında hizmet veren GTTLojistik firmasını kurdum. 2005 yılında İstanbul, 2008 yılında Mersin ve sonolarak Bursa ofisimizi hizmete açtık. Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki ilk Türklojistik firması olarak faaliyet gösteriyoruz.  Dünyanın en faal üçlimanından biri olan Jebel Ali Port / Dubai’ deki serbest bölgede, kapalı 6 bin500, açık 10 bin metrekare olmak üzere toplamda 16 bin 500 metrekare de kendidepolama tesislerimizde, araç filosu ile depolama, dağıtım ve adrese teslimathizmetlerini gerçekleştiriyoruz” dedi. 

45 ülkeye kendi markası ileihracat
 Lojistik ilebirlikte gıda üretimi ve ihracatı yaptıklarını, makarna, un, kuru kayısı, kuruincir, fındık, fıstık, draje ve endüstriyel çikolata üretimini GTT Groupbünyesindeki 2 ayrı şirket ile sürdürdüklerini söyleyen Çetiner, Ortadoğuülkeleri başta olmak üzere 45 ülkeye kendilerine ait 3 marka ile ihracatyaptıklarını kaydetti . Gıda alanında ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri’ndekisüpermarket, otel, benzin istasyonları ve catering firmalarına paketli ve dökmegıda dağıtım işi yaptıklarını belirten Çetiner şöyle konuştu: Gıda alanındaTürkiye’de 70 , BAE’de 45 olmak üzere 115 kişilik ekibimizle grup olarak toplam122 milyon dolarlık bir büyüklüğümüz var. Bu yıl ciromuzu yüzde 15 oranındaartırmak istiyoruz. Lojistik’te Türkiye’de 5, Dubai’de 2 ofis olmak üzeretoplam 7 ofis ile konteyner taşımacılığı da yapıyoruz. Bünyemizde 21 tırımızvar. Şehir içinde de 5 aracımız bulunuyor. Mermer, demir çelik, gıda, hurdakağıt başta olmak üzere birçok ürünün lojistiğini yapıyoruz. Geçen yıl bu alanda 52 milyon dolar ciroya ulaştık. 29 bin 926konteyner elleçlemesi yaptık. Bu yıl 35 bin elleçleme yapmayı hedefliyoruz. Buyıl ayrıca Samsun ve İskenderun’da da kendi ofisimizi açacağız.” 



Yılda 8 bin konteyner mermerelleçliyorMarble Uluslararası Doğaltaş veTeknolojileri Fuarı’na konteyner standları ile katıldıklarını ve çok ilgigördüklerini açıklayan Çetiner, yılda 8 bin konteyner blok ve ebatlanmışmermer ihracatı gerçekleştirdiklerini vurguladı.Mermer sektörünün çok hızlı geliştiğini, bu alandaki lojistiğinde son yıllardaçok önemli hale geldiğini vurgulayan Çetiner, bu alanda kendilerini geliştirerekbüyümeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv