Dünya Kadın Çiftçiler Günü ve Dünya Gıda Günü Menderes’te Kutlandı

  • 0
  • 475
Dünya Kadın Çiftçiler Günü ve Dünya Gıda Günü Menderes’te Kutlandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünya Kadın Çiftçiler Günü ve Dünya Gıda günü nedeniyle Menderes Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından ortak bir etkinlik düzenlendi. Ekinliğe kadın üreticilerin yanı sıra Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal, Belediye Başkanı Bülent Soylu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Akbaş, Ziraat Odası Başkanı Kadir Telli, İlçe İdare Amirleri ve köy muhtarları da katıldı.

Hasçakal; Derdiniz derdimizdir
Açılışta konuşan Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal, ‘Ülkemizde kadın olmanın zorlukları var. Çiftçi olmanın da zorlukları var. Ama çiftçi kadın olmak gerçekten çok zor’ dedi ve etkinlikteki amacın özellikle çiftçi kadınların emeklerinin hatırlanması ve hatırlatılması olduğunu söyledi.
Hasçakal çiftçi kadınlara hitaben: ‘Derdiniz derdimizdir, ihtiyacınız ihtiyacımızdır, probleminiz problemimizdir, sevinciniz sevincimizdir. Buradaki amacımız Menderes’in var olan potansiyelini daha öne çıkarıp sevincimizi çoğaltmaktır. Buradaki bu etkinlik, yapmayı düşündüğümüz işlerin bir başlangıcıdır. Bundan sonra pek çok şey yapacağız. Yeter ki birlik ve beraberlik içerisinde olalım’ dedi ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Soylu; Bir Çiftçi Kadının Oğlu Olarak Buradayım
Belediye Başkanı Bülent Soylu sözlerine başlarken bir belediye başkanı olmaktan ziyade tütün işleyen bir çiftçi kadının oğlu olarak etkinlikte bulunduğunu söyledi ve ‘çiftçi kadınların yaşamlarının zorluğunu gerçekten çok iyi biliyorum’ diye konuştu. Soylu; ‘Evin bütün işlerini kadınlara bırakarak kahvede tembelce oturan üreticilere sesleniyorum. O evin asıl reisi kadındır’ dedi. Kadının toplumun her kesiminde önünün açılması gerektiğini ifade eden Soylu, ‘Kadınlarımızın her zaman yanında olacağız. Durmayacağız, durdurmayacağız, durduranların karşısında dimdik duracağız’ diye konuştu.

Altunoğlu: Kadınlar Tarımın Olmazsa Olmazlarındandır
Gıda Tarım ve Hayvancılık Menderes İlçe Müdürü Engin Altunoğlu; dünya istatistiklerinde kırsalda yaşayan kadının hep ev hanımı olarak değerlendirilmesine rağmen, kadınların aynı zamanda dünyada tarımsal iş gücünün %40’lık bir kısmını karşıladığını ifade ederken, Türkiye’de bu oranın %70’lere kadar çıktığını vurguladı. Altunoğlu,‘kadın, güvenilir gıdanın ve muhafazasının olmazsa olmazlarındandır dedik ve böyle bir etkinlik düzenledik. Destek veren herkese teşekkür ediyorum’ diye konuştu

Ziraat Odası Başkanı Kadir Telli konuşmasında Menderes tarımının başarılı olmasının altında yatan en önemli etkenin kadın çiftçiler olduğunu söyledi.
Etkinlikte kadın çiftçilere yönelik bir de bilgi yarışması düzenledi. Heyecan içinde geçen yarışmanın çekişmeli finalinde kazanan, Görece Köyü’nden Özlem Kan oldu. Çamönü Köyü’nden Rabia Baş ikinciliği alırken Tekeli Köyü’nden Sedef Kıyak üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere altın ve çeşitli hediyeler verildi.

Menderes Stadı önünde kurulan stantlarda ise ilçede üretimde bulunan işletmeler, yerel ürünlerini vatandaşlara sundu. Stantlarda ayrıca katılımcılara yerel yiyeceklerden oluşan ikramlarda bulunuldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv