DÜNYA MİRASI BERGAMA JAPONYA’DA TANITILACAK

  • 0
  • 640
DÜNYA MİRASI BERGAMA JAPONYA’DA TANITILACAK
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

UNESCO Dünya Mirası Bergama 24-27 Eylül 2015 tarihleri arasında Tokyo’da düzenlenecek Asya Pasifik Bölgesinin en önemli turizm fuarı olan JATA Dünya Seyahat Fuarı’nda tanıtılacak.

24 - 27 Eylül tarihleri arasında Japonya’nın Tokyo kentinde düzenlenecek Jata Turizm Fuarı’na katılacak olan Bergama Belediyesi, diğer yurt dışı fuarlarında olduğu gibi Tokyo’da da İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) UNESCO Dünya Mirası Bergama’yı öne çıkararak hazırlamış olduğu stantta yer alacak.

Bergama'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girişinin ardından özellikle Japonya başta olmak üzere çok sayıda uzak doğu ülkesi tarafından büyük ilgi gören Bergama'nın kültürel değerleri ve sahip olduğu tarihi zenginlikler Japonlar tarafından yakın takip ediliyor.
Japonya'nın Shibetsu kentinde parşömen üretimi yapan heyet ile buluşacak olan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Japonların çok önem verdiği ve Bergama'nın önemli evrensel değerlerinden biri olan parşömeni ön plana çıkararak Bergama'yı tanıtacaklarını ifade etti. Shibetsu grubu daha önce Bergama’da Başkan Gönenç’i ziyaret ederek Bergama ve parşömen konusunda detaylı bilgi edinmişti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv