Dünya yelkencileri Çeşme’de buluşacak

  • 0
  • 757
Dünya yelkencileri Çeşme’de buluşacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Uluslararası Çeşme Yelken Haftası’nın (International Çeşme Opti-Week) ikincisi 24-28 Kasım tarihleri arasında Çeşme’de gerçekleştirilecek.

Organizasyona rekor başvuru
Çeşme Yelken Kulübü ev sahipliğinde düzenlenecek ve 5 gün sürecek olan yarışlar için şimdiye kadar 20 ülkeden sporcu kayıt yaptırdı. Türkiye’de yapılan optimist yarışları içinde rekor sayıda başvuru yapılırken, 260’tan fazla yelkenci birinci olabilmek için yarışacak.

Çeşme yelken sporunda lider
Konumu ve iklimi gereği Çeşme’nin yelken sporuna oldukça iyi koşullar sağladığını belirten Çeşme Yelken Kulübü Başkanı Özlem Akdurak, geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdikleri Uluslararası Çeşme Yelken Haftası organizasyonundan çok iyi geri dönüşler aldıklarını söyledi. Önümüzdeki dönemde alt yapıya desteklerinin devam edeceğini ifade eden Akdurak, “Biz Çeşme’nin 12 ay turizme hizmet edebilmesi için yelken sporunun önemini biliyoruz. Bu anlamda Çeşme Kaymakamımız başkanlığında toplanan Deniz Ticaret Odası, Liman Başkanlığı, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası,(ÇESO), Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB), Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nden oluşan kurul yarışa çok büyük destek sundular. Bize cesaret veren bu destekle gelecek yıl katılım sayısını 400'lere taşımayı hedefliyoruz. Gelecek yıl Kasım ayında Çeşme’de sporcular ile birlikte gelen kafile ile 600 kişiye yakın kiş gelecek. Çeşme'nin rüzgarı ve misafirperverliği tanındıkça bu türden yarışları çeşitlendirmek mümkün. Wind-surf ile adını duyuran ilçemiz yelken branşında da doğru projelerle cazibe merkezi haline gelebilir. Düzenlediğimiz uluslararası organizasyonlarla yelkende lider konuma getirmek istiyoruz. Bütün yelken severleri Çeşme’ye bekliyoruz.” diye konuştu.

Katılan ülkeler
Birbirinden çekişmeli müsabakalara sahne olacak yarışlarda başta Türkiye olmak üzere, İngiltere, Almanya, Slovenya, Danimarka, Kuveyt, İtalya, Bulgaristan, Malta, Mısır, İsrail, Hırvatistan, Rusya, Estonya, Çek Cumhuriyeti, Letonya, Karadağ, Sırbistan, Yunanistan’dan sporcular şampiyonluk arayacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

Arşiv