DÜNYACA ÜNLÜ PİYANİST JANIS VAKARELIS’E EV SAHİPLİĞİ YAPACAKLAR

  • 0
  • 942
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) ve İnci Holding, İnci Holding’in 30. yılını 4 Mayıs 2012 Cuma Akşamı saat 20.30’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkez’inde işbirliği kapsamında muhteşem bir konserle taçlandıracak.
 
Orkestra’yı 1952 yılında Portland, Oregon da doğan, asıl şeflik çalışmalarını 1972-76 yılları arasında Los Angeles ta Şef Fritz Zweig ile yapan ve Dünyaya adını duyuran Şef James Tuggle yönetecek (James Tuggle 1981 den beri Asya ve Avrupada aktif konserler vermektedir. Standart senfoni ve opera eserlerinin çoğunu kapsayan çok geniş bir repertuara sahiptir. Ayrıca 19.yy. sonları Alman repertuarı ile tanınmıştır. 1997 yılından bu yana Stuttgart Balesi Müzik Direktörlüğünü yapmaktadır.)
 
Konserde solist olarak Dünyaca ünlü Janis Vakarelis (Piyano) konsere renk katacak. (Vakarelis ilk uluslararası başarısını 1979 yılında "Reina Sofia" Uluslararası Piyano Yarışması'nda birinciliği yakalamıştır. Sanatçı kariyerini solist repartuarı ve oda müziği repartuarı olarak ayırır.  Oda müziğinde Yuri Bashmet, Steven Isserlis, Heinrich Schiff, Misha Maisky, Vladimir Spivakov, Augustin Dumay, Michel Portal, Ensemble Wien, Philharmonia Quartet Berlin, New Fine Arts Quartet, Quartetto della Scala gibi çok ünlü sanatçı ve gruplarla çalışmıştır. Ayrıca sanatçı kendisini festival organizatörü olarak da tanımlar ; Nafplion Festivalinin başladığı tarihten beri (1991) Sanat Direktörlüğünü yapmaktadır. Ayrıca müziğe yaptığı hizmetlerden dolayı Altın Phoenix Madalyası ile Yunanistan Cumhurbaşkanı tarafından onurlandırılmıştır.)

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve İnci Holding işbirliklerini ve uzun yıllara dayanan dostluklarını, Holding’in 30. Yılı vesilesiyle bu özel gecede Leonard Bernstein Batı Yakası Hikâyesi’nden Senfonik Danslar, George Gershwin Piyano Konçertosu Fa Majör ve Robert Schumann Senfoni No 1 Si Bemol Majör Op. 38  “İlkbahar”    ile müziğin en güzel motifleriyle müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatmaya hazırlanıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv