Duvarlar da rengarenk

  • 0
  • 627
Yazı Boyutu:

İstanbul’da başlayan merdivenleringökkuşağı renklerine boyanması akımı, amfi tiyatrolara da yansıdı. KarabağlarBelediyesi, prestij projesi Uzundere Rekreasyon Alanı’ndaki amfi tiyatroyuçevreleyen duvarları rengarenk boyadı. Amfi tiyatronun turuncu koltukları ileuyum sağlayan duvarlar, projede adeta sihirli bir dokuş etkisi yarattı.  

KarabağlarBelediye Başkanı Sıtkı Kürüm, UzundereRekreasyon Alanı'nda yer alan 2500 kişilik amfi tiyatronun yapımınıntamamladığını, hayatı renkli kılmak için duvarları da renklendirdiklerinisöyledi. İlçenin nüfus yapısının Anadolu mozaği olduğunu vurgulayan Kürüm,“İlçemizde Anadolu’nun dört bir yanından İzmir’e gelen insanlar yaşıyor.Renklerin buluşması, ilçemizin mozaik dokusunu, kültürlerin buluşmasınıyansıtıyor. Duvarları renklendirmek, büyük önem verdiğimiz Uzundere RekreasyonAlanı projemize de bir başka anlam kattı. Adeta sihirli bir dokunuş etkisiyarattı, hayatı renkli kıldık. Halkımızdan da çok olumlu tepkiler aldık.Projemizin açılışının ardından burada düzenleyeceğimiz konserler, tiyatrolar vetüm etkinliklerin anlamı bir başka olacak. Barış, kardeşlik duygularınıpekiştirecek, özgürlük duygusunu yansıtacak” dedi. 250 hektarlık alanda hayat bulan UzundereRekreasyon Alanı’nın, üst yapısı ile de Türkiye’ye örnek olduğunu vurgulayanKürüm, Ege’nin çekim merkezi olmaya aday projede sona yaklaşıldığını ve Kasımayında hizmete açmayı planladıklarını belirtti. Amfi tiyatrodaki renklerinprojenin ruhuna da uygun olduğunu vurgulayan Kürüm, şunları söyledi: 

PROJENİN RUHUNU YANSITIYOR
 
“Bu proje Karabağlar'ın projesi olmaktan öteİzmir'in, Ege'nin projesi. Tematik park alanında yer alan Nasrettin Hocafigürlü heykel bina ve sanatsal yapı tüm ziyaretçilerin ilgi odağı olacak. Bin200 metrekare alana inşa edilen, göle maya çalan 37.5 metre yüksekliğindekiNasrettin Hoca figürlü heykel bina, müze ve kültür merkezi olarak hizmetverecek. Nasrettin Hoca'nın kavuğu ise seyir terası olarak değerlendirilecek.Projenin diğer bölümlerinde ise 2 bin 500 kişilik amfi tiyatro, gençlikmerkezleri, kapalı yüzme havuzları, nikah, düğün ve kır düğün salonları ileseyir terasları yer alıyor. Ağaçlandırmaçalışmalarının büyük bölümünün tamamladığını, süs havuzları, göletler de bitmeküzere. Uzundere, yeşil dokusuyla da Karabağlar'ın kaderini değiştirecek. Sadeceİzmir'in değil, Ege'nin en önemli dinlence ve eğlence mekanı haline gelecek.İnsanlar köpek balığı figürlü havuzlarda sörf yapacak. Çocuklar, gençlerhavuzlarda yüzecek, sörf yapacak, tematik parkta eğlenecekler, ailelerrestoranlarda yemeklerini yiyebilecek, mantar kamelyalarda piknik yapacak.Madımak Şehitleri Anıtı ise projemize bir başka değer katıyor. Amfi tiyatroduvarlarının renklendirilmesi de projemizin ruhunu yansıtıyor.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv