Duygusal veda

15 yıllık görev süresinin ardından Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde aday olmayacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçelere başlattığı veda ziyaretlerini Bergama'yla sürdürdü.

  • 0
  • 252
Duygusal veda
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

15 yıllık görev süresinin ardından Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde aday olmayacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçelere başlattığı veda ziyaretlerini Bergama'yla sürdürdü. Bergamalılar, davul-zurna ve sancaklarla karşıladıkları "Koca Başkan"larına Nazım Hikmet'in "yürümek" şiiriyle teşekkür etti.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bergama'ya yaptığı ziyaret programı kapsamında Madra bölgesindeki köylere uğrayarak, kendi ifadesiyle "helallik" istedi. Hamzalısüleymaniye, Kaleardı, Çamtepe, Yukarıkırıklar, Ahmetbeyler ve Paşaköy sakinleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, programını Bergama merkezde noktaladı. Gittiği köylerde ve ilçe merkezinde davul-zurna ve sancaklarla karşılanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, gördüğü büyük ilgiden memnundu.
 
Şehit ailesine taziye ziyareti
Başkan Aziz Kocaoğlu Bergama programı sırasında, 4 Ekim'de Batman'da şehit olan Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus'un Hamzalı Süleymaniye köyündeki baba evine de giderek acılı aileye başsağlığı diledi.
 
Helallik istedi
15 yıldır İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığını, artık bu görevi başka birine teslim edebilmek için aday olmayacağını belirten Başkan Kocaoğlu, "Sizlerin sayesinde İzmir'in 150 yıllık belediyecilik tarihinde bu görevi en uzun süre yapan başkan oldum. Hayatımın en büyük onuru bu. Hakkınızı helal edin" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ziyaret süresince karşılaştığı "yeniden aday olması" yönündeki ısrarlı talepler üzerine de "Biz düzeni doğru kurduk. Bizden sonra gelen arkadaş, bu hizmetleri daha da ilerletecek. Köylüye, üreticiye yönelik desteklerin hepsi sürecek. Biz yolu açtık. Bundan sonra yerimize gelecek olan da aynı yoldan gidecektir diye düşünüyorum. Zaten bunları sürdürmeyecek adamın ne önüne düşerim, ne de arkasından giderim" diye konuştu.
15 senelik belediye başkanlığının ardından kefil olabileceği ve göğsünü gere gere yanında olabileceği kişilere görevini devretmek istediğini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu,  "Anlayışımıza uyan arkadaşı sonuna kadar destekleyeceğim" dedi.
Bergamalı vatandaşlar da Büyükşehir Belediye Başkanı olacak kişinin tıpkı Aziz Kocaoğlu gibi, tarımsal üretimi destekleyen bir profil çizmesi gerektiğini dile getirdi.
 
Diğer belediyelerden farkımız…
2004 yılında göreve ilk geldiğinde Büyükşehir Belediyesi'ne sadece 9 ilçe bağlı olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, "Bir ay sonra 21 ilçe oldu. 37 belde, 169 köy bağlandı. 2014'e girerken 9 ilçe, 23 belde, 430 köy bağlandı. Benden önceki Büyükşehir sınırı 110 bin hektardı. Şu anda 1 milyon 220 bin hektar. 11 kat büyük bir arazide, köy yollarından arazi yollarına kadar, tarımdan hayvancılığa kadar halkımızın yaşam kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Bizim Türkiye belediyeciliğinde diğer belediye başkanlarımızdan farkımız, kanunda yazan yasal görevlerin yanında kentimizin hemşerilerimizin kalkınmasından, lokmasının büyütülmesinden de kendimizi sorumlu ve görevli saymamızdır. 15 yıldır ne çivi çaktıysak, bunun hemşerilerimizin gelir düzeyini nasıl artırır, yaşam kalitesini nasıl yükseltiriz diye yaptık. İzmir, çiftçiyle, köylüyle, sanayiciyle, turizmciyle kol kola girdiğinde, güven tesis edip birlikte yol yürümeyi öğrendiğinde, bir kentin 10-15 senede kalkınabileceğini, sadece belediyenin öncülüğünde ve hemşerilerin çabasıyla bunu yapabileceğini dünya aleme gösterdi. Biz de bunu 'İzmir Modeli' diye yol gösterici bir çalışma haline getirdik" diye konuştu.
 
Tüketim ekonomisinden üretime geçmeliyiz
Türkiye'nin uzun süredir izlediği neoliberal politikaların artık iflas ettiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  "Bu model bizim bağımlılığımızı artırıyor. Bu model, bu problemli coğrafyada bizim ayağa kalkmamamız için uygulanan bir modeldir. Bu modeli değiştirmek durumundayız. Hemen özümüze, kendi kaynaklarımıza dönüp, daha çok üretmeli ve tasarruf etmeliyiz" dedi.
 
Nokta değil, virgül
Başkan Kocaoğlu'na ziyaretleri süresince eşlik eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de, şunları kaydetti:
"15 yıldan beri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını yürüten, 150 yıllık İzmir belediyecilik tarihinin yüzde 10'luk bölümünde başkanlık yapan Kocaoğlu, halkın deyimiyle 'Koca Başkan' Aziz Kocaoğlu bir yola çıktı. 15 yıldır kendisini destekleyen hemşerileriyle vedalaşıyor. Türk siyasi tarihinde görülmemiş bir şekilde 'zirvedeyken bırakmalıyım' dedi. Aday olması halinde bu yarışta en büyük şans kendisindeydi. Ancak 'ben artık bu bayrağı devretmek istiyorum' dedi. Şimdi de bütün İzmir'i karış karış dolaşıp hemşerileriyle helalleşiyor. Bu bölgenin dağına, taşına, ovasına çok büyük katkısı oldu. Biz Büyükşehir Belediyesi'yle 2014 yılında tanıştık. 4 yılda ova köylerinde yolların asfaltlanmasından üreticinin desteklenmesine, buradaki tüm kooperatiflere kadar birçok yere Aziz Başkan'ın emeği geçi. Her şeyden önce bir Bergamalı olarak kendisine çok teşekkür ediyorum. Bize bir emanet bırakıyor. Bütün Türkiye'de imrenerek bakılan bir yerelde kalkınma modeli olan İzmir Modeli'ni.. Bugün ülkemizdeki birçok kentte bu model uygulanmaya çalışılıyor. İzmir'in merkezinde ve çevresinde kalkınma için bir yol haritası çizen bu model, Türkiye belediyecilik tarihine geçecek bir iştir. Geçmişte İzmir'e olumsuz sıfatlar takanlar bile artık İzmir'i Türkiye'nin göz bebeği olarak görüyor. Birçok büyükşehir belediyesi, İzmir Modeli'ni görmek için geliyor. Bundan sonra da bu yol haritasının devam etmesi gerekiyor. Bu bir nokta değil, virgül. Bu anlayışa sahip herkes el ele omuz omuza vererek bu yolda devam edecek. Güneş İzmir'den doğacak. Aydınlık yarınlara yürüyüşümüz İzmir'den başlayacak. "

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv