DYO RESİM YARIŞMASI 36’NCI KEZ

  • 0
  • 1.722
DYO RESİM YARIŞMASI 36’NCI KEZ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından bu yıl 36’ncı kez düzenlenen DYO Resim Yanşması'nın ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserleri Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı’nın ev sahipliğinde düzenlenen sergi açılış kokteyline İzmir Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, Yaşar Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Aktaş, Boya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper’in de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı.

Konuklara hitap eden Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Dyo Resim Yanşması'na bu yıl 992 sanatçının 1574 eserle rekor bir katılım gösterdiğini ve 6 eserin ödüle layık görülürken 67 eserinse sergilenmeye değer bulunduğunu söyledi. 

Yiğitbaşı, “1967 yılında başlayan, 1993 yılından bu yana Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2 yılda bir düzenlenen Yarışma'nın bu yıl 36'ncısı düzenlendi. Yarışmaya, bu yıl Türkiye dışından Meksika, Azerbaycan, Polonya'dan da katılım oldu. Seçici Kurulu'nda Yalçın Gökçebağ, Prof. Dr. Zahit Büyükişleyen, Dr. Ümit Gezgin, Prof. Şeniz Aksoy, Prof. Mümtaz Sağlam, Doç. Haşan Kıran, Prof. Zafer Gençaydın, Prof. Cuma Ocaklı ve Prof. Aydın Ayan'ın bulunduğu yarışmanın değerlendirmeleri İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir'de yapıldı. 36. Dyo Resim Yanşması'nda ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserler İstanbul ve Eskişehir'in ardından İzmir'de sanatseverlerle buluştu. Eserler, İzmir'in ardından Adana, Şanlıurfa, Samsun ve Ankara'da da sergilenecek.” Dedi.

Sergi açılışına Şefliğini Teoman Dalcı’nın yaptığı ve Yaşar Holding çalışanlarının oluşturduğu ve bir bölümde boya kutuları ve pet şişelerinde kullanıldığı Perküsyon gösterisi izleyenlerin beğenisini kazandı.
 
Ödül kazanan ve sergilenmeye değer bulunan eserler 06 - 31 Ocak 2015 tarihleri arasında İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gezilebilecek.
Ahmet-İdil  Yiğitbaşı
ÇetinKaradeli, Simge Erdem Ünal
BanuTahiroğlu, Gülden Durak
Şafak-Selami Özpoyraz
FadenSuzan Kudsioğlu, Şenol Tilki, Ufuk Yılmaz
Gülçin-Etem Kurtulmuş

AyşeTatari, Filiz Eczacıbaşı Sarper
Türkan-Mehmet Aktaş, Şerife Eren, Şükrü Ünlütürk, Çetin Gürel
SemaKemahlı, BetülElmasoğlu
Tufanatakişi, Abit Dursun,Mustafa Yıldız, Haluk Işık, Tunca Atakişi

UmurTürker, Semra Ay Çırpan, Çetin Erokay
MuallaGürle, Faize- Mehmet Bostan, Hatice Karadeniz
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv