EBSO’lu öğrenciler Çanakkale’de

  • 0
  • 610
EBSO’lu öğrenciler Çanakkale’de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Bölgesi Sanayi Odası, ulusumuzun doğuşunu simgeleyen ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası ile tarihe geçen Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl etkinliklerine 80 öğrenci ile katılıyor. EBSO’nun zorunlu eğitime destek kapsamında Kiraz’da inşa ettirdiği EBSO Cevizli ve Bergama EBSO Dereköy Ortaokulları’ ndan toplam 80 öğrenci,  bugün ve yarın (13 Nisan Pazartesi- 14 Nisan Salı) zaferin gerçekleştiği toprakları ve Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret edecek. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izni ile gerçekleşen 2 günlük ziyarete Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Kadınlar Birliği üyeleri ile görevli öğretmenler eşlik edecek.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu şanlı 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümünde, insanüstü mücadeleleriyle topraklarımızı vatan yapan tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi, rahmet, minnet ve şükranla andıklarını söyledi. Bu yıl Çanakkale Zaferi kutlama etkinliklerinin tüm yıla yayıldığını hatırlatan Yorgancılar, “EBSO olarak geleceğimizin teminatı gençlerimizin, öğrencilerimizin ulusumuzun doğuşunu simgeleyen bu zaferin gerçekleştiği toprakları yerinde görmesini arzu ettik. EBSO camiası olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün değerli katkıları sayesinde bu dileğimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ziyaretle çocuklarımız, gençlerimiz bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz milli birlik ve beraberlik duygusunu yüreğinde hissederek ona sahip çıkacaktır” dedi.


Sanayiciler Lokali’nde özel köşe
Öte yandan EBSO Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve EBSO Sanayiciler Kulübü Sorumlusu Enver Olgunsoy da Sanayiciler Kulübü’nde Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı anısına kahraman Mehmetçiğin fotoğrafları ve bir günlük tayını(öğünü) resmedildiği bir köşe oluşturduklarını söyledi. Olgunsoy, zaferin büyük zorluk ve sıkıntılarla gerçekleştiğini belirterek , “Zafere imza atan askerlerimizin günlük öğünü şekersiz üzüm hoşafı ve bulunabilen tüm tohumların (arpa-çavdar-buğday-mısır gibi) hepsinin karıştırılarak un haline getirilmesiyle elde edilen undan pişirilen yarım tayındı.  Askerimizin üzerine giyeceği giysisi dahi yoktu. O yoksullukları bugün daha derinden hissedebilelim diye bu mizanseni hazırladım” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv