EBSO Meclisi’nden Dimes’e ziyaret

Türkiye’nin ve İzmir’in önde gelen gıda markalarından Dimes, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Salih Esen ve Meclis Üyelerini ağırladı.

  • 0
  • 973
EBSO Meclisi’nden Dimes’e ziyaret
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin ve İzmir’in önde gelen gıda markalarından Dimes, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Salih Esen ve Meclis Üyelerini ağırladı. 100’e yakın ülkeye ihracat yapılan fabrikada Diren Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erol Diren “Soframıza getirmediğimiz, çocuğumuza yedirmediğimiz meyveyi fabrikamızda kullanmıyoruz” dedi. EBSO Meclis Başkanı Salih Esen ise Dimes markasının ve  İzmir Fabrikası’nın İzmir ve Ege Bölgesi için önemli bir yatırım olduğunu vurguladı.

Gerçekleştirilen fabrika ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Meclis üyelerini bilgilendiren Yönetim Kurulu Üyesi Erol Diren “Kurucumuz Mustafa Vasfi Diren, üzerinde yaşadığımız bu bereketli toprakların birbirinden lezzetli sofralık meyvelerini değerlendirmek amacıyla Dimes’in ilk tohumlarını kendi evinin salonunda attı. 1963 yılında ilk yerli meyve suyunu, yerli sermayeyle birlikte Tokat’ta üretti. Günümüzde, toplam 3 fabrikamızla birlikte ülkemizin en büyük meyve suyu üreticisi haline geldik. 2000 yılında kurduğumuz İzmir fabrikamızda meyve suyu çeşitlerimizden aromalı sütlere; limonatadan, soğuk kahveye kadar birbirinden farklı ürünlerimizin üretimlerini yapmaktayız. Toplam 41 bin 184 m²’ye kurulmuş olan fabrikamızda 256 personelimiz çalışmaktadır. Konsantre alımından başlayıp dolum ve depolamaya kadar üretim basamaklarının her birinin yapıldığı İzmir fabrikamız, dünya kalite standartları açısından ilk sıralarda yer almakta olup AIB kalite standardı belgeleri bulunmaktadır” dedi.

Dimes’in, Türkiye’de Sıkma ve Yüzde 100 portakal suyu üretiminde yerli portakal kullanan, bunun için özel üretim hattı kuran ilk marka olduğunu da hatırlatan Diren “Bu sayede DİMES, yerli portakal kullanım oranını eskiye oranla yüzde 90 oranında artırdı, yılda yaklaşık 3.5 milyon dolarlık hammadde ithalatı, Türk çiftçisinin ürünü ile ikame edilir hale geldi. Dimes Ar-Ge Merkezi ayrıca, Obsesso, Milkshake, Smoothie gibi ürünlerle içecek sektörünün tümünde gelişime öncülük ediyor ve Dimes’in ürünlerinde çok önemsediği Doğa ve İnsan için katma değer üretme gücünü de geliştiriyor” diye konuştu.

EBSO Meclis Başkanı Salih Esen de Dimes’in Türkiye ve İzmir için önemli bir değer olduğunu belirterek “Dimes yerli sermaye ve üretimle katma değeri yüksek bir üretim gerçekleştiriyor. Bu ve benzeri fabrikalarımızın her zaman yaşaması ve desteklenmesi son derece önemli. Yaptığımız ziyarette üretim aşamasında en ince detayların düşünüldüğünü gördük. Bu üretim sürecinde emeği geçen herkese gerçekten saygı duymamak elde değil. Türkiye’mizin üretmekten başka çaresinin olmadığını her platformda dile getiriyoruz. Üretimin ve üreticinin desteklenmesinin gerekliliğini buradan bir kez daha vurguluyoruz” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv