EBSO’dan bir ilk daha

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) işbirliğinde; ‘Asya: Genişleyen Sınırlar’ temasıyla, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımlarıyla Çırağan Sarayı’nda düzenlenen 32. CACCI Konferansında Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ülkemizi gururlandırdı.

  • 0
  • 410
EBSO’dan bir ilk daha
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) işbirliğinde;  ‘Asya: Genişleyen Sınırlar’ temasıyla, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın  katılımlarıyla Çırağan Sarayı’nda  düzenlenen 32. CACCI Konferansında Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ülkemizi gururlandırdı. 
 
3 milyarın üzerindeki tüketicisiyle, dünya nüfusunun yüzde 40’ını, küresel ticaret hacminin yüzde 30’unu ve dünya ekonomik büyüklüğünün yüzde 23'ünü kapsayan ,küresel üretim ve ticaret açısından yeni bir ağırlık merkezi haline gelen dünya Asya-Pasifik Bölgesinin parladığı bir ortamda, 28 ülkenin üye olduğu, 3 milyonun üzerinde şirketin temsil edildiği CACCI’nin 2004 yılından bu yana düzenlediği Yerel Oda Ödülleri’nde,  Türkiye’nin büyük illerinden başvuran diğer Odalar ve yabancı rakipleri arasından sıyrılarak, Rusya ve İran Odaları ile Büyük Oda kategorisinde finale kalan EBSO, Asya Pasifik ülke temsilcilerinden oluşan jüri üyelerinin titiz değerlendirmelerinin ardından  farkını ortaya koydu.  EBSO Başkanı Ender Yorgancılar “     Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Eurochambres (Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği) işbirliğiyle yürütülen Akreditasyon Uygulamasında, uzun yıllardır sürdürülebilir şekilde A Mükemmel Seviyede akredite olan ve ülkemizde rol model olarak lanse edilen EBSO’nun Başkanı olarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin Başkanı Sayın Rifat Hsarcıklıoğlu’na camiamıza açtığı vizyon ve yenilikçi, öncü atılımları için  öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Odalarımızın akredite olmak için verdikleri hizmet yarışı üyelerimizin katma değerli hizmet almasına ve hizmetlerimizle CACCI gibi güçlü organizasyonların takdirini kazanmamıza ve ülkemizi gururlandırmamıza vesile olmuştur.
 
Dünyamız, ciddi bir değişim ve dönüşüm ekseninden geçiyor. Ticaret savaşlarının, ayrılıkçı siyasi görüşlerin ve korumacı politikaların dikkat çekici bir şekilde yükselişe geçtiği bu belirsizlik atmosferinde, en büyük mücadele aracımız uluslararası işbirliklerine daha çok tutunmak oluyor.
 
Bölgesel ve küresel işbirliğinin geliştirilmesinde ve ekonomik büyümenin sağlanmasında önemli bir misyon sahibi olan Asya-Pasifik Sanayi ve Ticaret Odaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu’na, Değerli Jüri’ye ve organizasyonda emeği geçen tüm ekibe, çalışmalardan dolayı, takdirlerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.    
 
EBSO Asya-Pasifik’in “En İyi Odası”
 
Son gün jüri heyetine 15’er dakikalık sunum gerçekleştiren finalist odalar, soru-cevap kısmında da ter döktü.     
Gala gecesinde Asya Pasifik ülkelerinden gelen konukların katılımlarıyla gerçekleştirilen yemekte açıklanan ödüllerin ardından Ege Bölgesi Sanayi Odası Türkiye’den bu ödülü alan ilk oda olarak geceye damga vurdu. Ödülü EBSO Başkan Vekili Muhsin Dönmez, Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Eyüp Sevimli ve Hakan Ürün aldı.
 
Yurt dışında bulunduğu için törene katılamayan Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ;     “Yerel ve bölgesel kalkınmaya verdiğimiz önem doğrultusunda uluslararası işbirliği kültürü, sanayi, ticaret ve toplumsal refahın geliştirilmesine yönelik çalışmalara ağırlık veren bir Oda olarak, uluslararası ölçekte, CACCI 8. Yerel Oda Ödülleri çerçevesinde, “En iyi Oda” ünvanına layık görülmüş olmaktan büyük mutluluk ve heyecan duyduğumuzu paylaşmak istiyorum . Ayrıca Türkiye'den bu ödülü alan ilk  Oda olmamız, bizler için ayrıca anlamlı, kıymetli ve büyük bir gurur kaynağı olup, şüphesiz ki bundan sonraki çalışmalarımız için heyecanımızı ve motivasyonumuzu arttırmıştır. Tüm çalışma arkadaşlarımı gönülden kutluyorum.” dedi.
 
Zirvede CACCI başkan yardımcılığı görevine yeniden seçilerek Türk İş dünyasını gururlandıran TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın önemli bir başarıya imza attığını belirtti ve EBSO Heyetinin heyecanını paylaştı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv