EÇEV Emin Alper ile sinemayı konuşacak

  • 0
  • 1.246
Yazı Boyutu:

Yönetmen Emin Alper;Ege Çağdaş Eğitim Vakfı bursiyerleri ile buluşmaya geliyor. Festival ve ödülrekortmeni “Tepenin Ardı” filminin yönetmeni ECEVli sinemaseverler birlikteödüllü filmini ve sinema sanatını konuşmak üzere 20 Haziran 2014 Cuma günü18:30 da İzmir Sanat’ta yapılacak gösterime katılıyor.

EÇEV Öğrenci Komitesinin organize ettiği özel gösterimdesinemasever öğrenci ve eğitmenler Emin Alper ile ödül rekortmeni ötekikavramına parmak basan filmi Tepenin Ardı”nı, sinema sanatı ile yönlendirmekisteyen sinemaseverlere yol gösteren bir sohbet planlanıyor.

Tepenin Ardı Aralık 2012 yılında vizyona girdi.  İzmir’de tek salonda iki hafta gösterim sansıyakalayan filmin vizyon öncesi ve sonrası onlarca ödülü var ve film hala pekçok ülke festivaline davet ediliyor.

300 ün üzerinde EÇEV’li bursiyerin istek, ihtiyaçlarıdoğrultusunda organizasyonlar düzenleyen EÇEV Öğrenci Komitesi 2013 ve 2014öğretim yılı içinde beş film gösterimi, üç spor turnuvası ve Van – Mardinillerine sosyal proje ile yardım gerçekleştirdi.

EÇEV Gönüllüleri; özelikle Eğitim Fakültelerinden seçtiğibursiyerlerinin kültürel – sosyal donanımına, öğretimine verdiği kadar önemveriyor. Geleceğin eğitimcilerinin yaşamın tüm renklerini fark edebilen,bunları yaşayabilen, dünyaya çok yönlü bakabilen toplum ve insan ilişkilerindebaşarılı büyük düşünen iyi eğitmenler olması için gereken imkanlarıoluşturuyor.

EÇEV Öğrenci Komitesi Başkanı Eda Pala “Emin Alper” ilebuluşmamız sinemayı ve İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’nde ders veren EminAlper’in sinema ve siyasete bakış açımızı genişleteceğini düşünüyoruz. Gençarkadaşlarımızı bu özel akşama davet ediyoruz. Bilgi için: ECEV Genel Merkezin0 232 4259797 numaralı telefonuna ulaşmaları yeterli olacaktır. dedi.

 

Emin Alper Kimdir?
1974 yılında Konya’da doğan Emin Alper, BoğaziçiÜniversitesi’nde iktisat ve tarih eğitimi aldıktan sonra, yine BoğaziçiÜniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde Modern TürkiyeTarihi üzerine doktora derecesini aldı. Rıfat (2006) ve  Mektup (2005) adlı kısa filmleriyle tanınanEmin Alper, ilk uzun metrajlı filmi Tepenin Ardı ile  Berlin Film Festivali'nde Caligari FilmÖdülü, Asya Pasifik Film Ödülleri'nde ve İstanbul Film Festivali'nde  En İyi Film olmak üzere 2012 yılında ulusalve uluslararası alanda 16 ödül aldı. İstanbul Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’ndedersler veren Emin Alper'in sinema ve siyaset üzerine yazıları Tarih ve Toplum,Birikim, Mesele, Altyazı ve Görüntü gibi çeşitli dergilerde yayımlanmıştır.

 
Tepenin Ardı FilmiHakkında :
Festival ve ödül rekormeni filmi Tepenin Ardı, 14 Aralık2012 de sinemaseverlerle buluştu. . Emin Alper’in ilk uzun metrajlı filmi TepeninArdı, Asya Pasifik Film Ödülleri’nde En İyi Film dalında aday olurken, filminbaşrol oyuncusu Tamer Levent, En İyi Aktör, senaristi ve yönetmeni Emin Alperde En İyi Senaryo dallarında aday gösterildi. Şubat 2012'de Berlin FilmFestivali'ndeki ödüllü dünya prömiyerinden sonra, Tepenin Ardı 30'un üzerindefilm festivalinde gösterildi ve toplam 11 ödül kazandı. İlk kez TepeninArdı'nda bir araya gelen oyuncular Berk Hakman, Mehmet Özgür ve Reha Özcan filmçekimlerinden sonra yeniden Suskunlar dizisinde bir araya geldiler. Ve dizininkötü adamları Gurur, İrfan ve Sait karakterlerini canlandırdılar. Tepenin Ardı'nınödül listesi şöyle: Berlin Film Festivali (Almanya): Caligari Film Ödülü, Enİyi İlk Film dalında Özel Mansiyon İstanbul Film Festivali: Ulusal Yarışma: Enİyi Film, En İyi Senaryo, FIPRESCI Ödülü Taypey Film Festivali (Tayvan):  Yeni Yetenek Yarışması Jüri Özel Ödülü KarlovyVary Film Festivali (Çek Cumhuriyeti): NETPAC En İyi Asya Filmi Ödülü  Saraybosna Film Festivali (Bosna Hersek): JüriÖzel Ödülü Paliç Film Festivali (Sırbistan): En İyi FilmOsian Cinefan FilmFestivali (Hindistan): En İyi İlk FilmBatum Film Festivali (Gürcistan): En İyiYönetmen

Ağustos 2011'de Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı BalkusanKöyü yakınlarındaki bir boğazda tamamlanan Tepenin Ardı, western filmleriniandıran mekân kullanımı ve atmosferiyle, gerilim tonu yüksek bir aile dramınıanlatıyor.

Ailesiyle ve çevresiyle yaşadığı sorunlarla yüzleşmekyerine, tüm sorunların sorumlusu ilan edilebilecek bir düşman, bir günah keçisiyaratan maço erkek kültürünün trajedisini anlatan filmde Tamer Levent, RehaÖzcan, Mehmet Özgür, Berk Hakman, Banu Fotocan ve Furkan Berk Kıran rolaldılar. Filmde profesyonel oyunculara, Ermenek ve Balkusan’dan seçilen ŞevvalKuş ve Sercan Gümüş eşlik etti.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv