EÇEV’in Annelerine “Cumhuriyet ve Kadın” Semineri

Kültürpark Rotary Kulübü Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) öğrencilerinin annelerine Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyet ve Kadın” konulu bir seminer düzenledi.

  • 0
  • 550
EÇEV’in Annelerine “Cumhuriyet ve Kadın” Semineri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kültürpark Rotary Kulübü Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) öğrencilerinin annelerine Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyet ve Kadın” konulu bir seminer düzenledi.

Kültürpark Rotary Kulübü Cumhuriyet’in kuruluşunun 94. Yılında Türk Kadınının tarihteki önemine dikkat çekmek amacıyla Ege Çağdaş Eğitim Vakfı ile ortaklaşa bir seminer gerçekleştirdi. EÇEV’de eğitim alan ilk okul ve orta okul öğrencilerinin annelerine yönelik olarak düzenlenen seminerin konuşmacı konukları ise; CHP İzmir Milletvekili Av. Murat BAKAN ve Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Cumhuriyet Kazanımları Komitesi Başkanı, Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılâpları Enstitüsü Öğretim üyesi Yrd.Doç. Dr. Türkan Başyiğit oldu.

Cumhuriyet Döneminin kadın hakları konularının ele alındığı konuşmasında Sayın Bakan halen ülkemizin gündeminde yer alan, kadına şiddet, kadınların sosyal ve medeni haklarını ilgilendiren yasama çalışmaları konusunda bilgi paylaşımında bulundu.
Sayın Başyiğit ise Cumhuriyet ile birlikte Türk kadınlarının kavuştuğu kazanımlarla ilgili yaptığı konuşmasında, Türk kadınlarının diğer ülke kadınlarına göre seçme ve seçilme gibi birçok medeni haklarına daha erken ulaştığına dikkat çekti. 1930’lu yıllarda Türkiye Cumhuriyeti’nin modern bir ülke olma yolunda ilerlediğini ve kadınların toplum içindeki statüsünü hayatı iyileştirmek için çalıştığını vurgulayan Başyiğit, “Türkiye Cumhuriyeti, kadınlara milletvekili olma hakkını 1934 yılında verirken, Fransız İhtilalı ile toplumsal değişimin öncüsü durumundaki Fransa 1946’da, medeni kanununu örnek alıp uyguladığımız İsviçre ise 1971’de kadınlara seçme seçilme haklarını vermiştir. Bu açıdan, Cumhuriyetin kadınlara verdiği değer tüm dünyaya öncü ve örnek olmuştur” şeklinde konuştu.

Toplantı Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) Başkanı Yasemin Reşitoğlu ve Kültürpark Rotary Kulübü Başkanı Aslıhan Akacar’ın, CHP İzmir Milletvekili Av. Murat Bakan ve Yrd. Doç.Dr Türkan Başyiğit’e teşekkür belgelerini takdim etmeleriyle sona erdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv