Efsane Göztepe’nin kalbi Fuat Göztepe Parkı’nda atacak

  • 0
  • 1.019
Yazı Boyutu:

Göztepe semtinin simgesi olan Fuat Göztepe Parkı 8 aylıkyenileme sürecinin ardından törenle yeniden vatandaşların hizmetine girdi.Açılışın ardından Bengü unutulmaz bir konser verdi. Park, 1971–72 sezonunda Avrupa Fuar Şehirleri Kupası’nda yarı finale kadaryükselen ilk Türk takımı olan efsane Göztepe kadrosunun yer aldığı dev büste deev sahipliği yapıyor.  Vatandaşlara binlerce hediyenin dağıtıldığı açılışa;Anadolu’dan Dans Eden Kuklalar, Sihirbaz Ahmet, palyaçolar, tahta bacaklıanimatörler büyük renk kattı. Çocuklar ise pamuk şeker, pilav, ayran, tatlı,dondurma, meyve suyu, tatlı ikramlarıyla ve zıp zıp oyun parkıyla keyifli anlaryaşadı.

Göztepe semtinin simgesi olan Fuat Göztepe Parkı 8 aylıkyenileme sürecinin ardından törenle yeniden vatandaşların hizmetine girdi.
Ünlü televizyon programcısı Tayfun Talipoğlu’nun yaptığıaçılışa; CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Göztepe Kulübü’nün rölyefte yer alan efsane takımından; NevzatGüzelırmak, Ertan Öznur, Mehmet (küçük) Işıkal, Mehmet Aydın, Fevzi Zemzem,Nihat Yayöz’ün yanı sıra yine efsane isimler arasında yer alan Ceyhun Yazar,Göztepe Kulüp Başkanı Hüseyin Altınbaş, Yalı Derneği Kulüp Başkanı Behçet Şenözer, Göztepe taraftarları, Güzelyalı Mahalle Muhtarı Nedim Altan, yaşamınıyitirmiş olan efsane futbolcuların aileleri ve semt sakinleri katıldı.  

Semte yakışan bir park yapmak için 8 ay önce kolları sıvayanKonak Belediyesi hummalı bir çalışmanın ardından Fuat Göztepe Parkı’nı tepedentırnağa yenileyerek halkın kullanımına açtı. Amfitiyatrosuyla, çocuk oyun vedinlenme alanlarıyla 7’den 70’e herkesin gün boyu kullanabileceği bir parkhaline gelen Fuat Göztepe parkı, çağdaş görünümüyle Göztepe’nin kalbi olacak.

Açılışta konuşan Konak Belediye Başkanı Dr. HakanTartan,  son 20 yılda kentlerin insanlaragöre değil, araba ve binalara göre şekillendiğini ve bu nedenle kentlerin taşyığını haline geldiğini söyledi. Başkan Tartan, İnsanın olmadığı yerde birşeyin olmayacağını ifade ederek, “Ben kent yöneticiliğini insan yöneticiliğiolarak ele alıyorum. İnsanı severseniz o kent değer bulur” dedi. Başkan Tartansözlerine şöyle devam etti:

“Önceki park kırık döküktü. Bu semte yakışmıyordu. Avrupakentlerinde özendiğimiz parkları gerçekleştirdik. Efsane olan Göztepe takımınavefa gösterilmediyse ben bu ayıbın parçası olmam dedim ve efsane kadronunrölyefini yaptırdım. Kenti kent yaparak belediye başkanlığı görevimisürdürmeye, insan için koşturmaya devam edeceğim.”
Tartan parkı vatandaşlara emanet ederek, “Bu parkı gelecek kuşaklara taşımaksizin göreviniz” dedi.

Göztepe’nin Efsane takımından Nevzat Güzelırmak ise, 40 yılönce 28 Haziran’da Fenerbahçe’yi 3-1 yenerek Reisicumhur kupasını aldıklarınıhatırlattı ve  anılarını dile getirdi.Fuat Göztepe Parkı’nı yenilediği ve vefa örneği gösterdiği için Başkan Tartan’ateşekkür etti.  Yalı Derneği GrubuBaşkanı Behçet Şenözer de Başkan Tartan’a Göztepe forması hediye etti.  Konfetilerle, coşku içinde yapılan park açılışından sonra Efsane Göztepefutbolcularının yer aldığı rölyefin açılışı da yine görkemli oldu.

 RÖLYEF GÖZ DOLDURDU
1971–72 sezonunda Avrupa Fuar Şehirleri Kupası’nda yarı finale kadaryükselen ilk Türk takımı olan efsane Göztepe futbolcularının yer aldığı devrölyef ise parkın kalbinde yer alıyor. Granit kaplama üzerine yapılan rölyefin,kaidesiyle birlikte yüksekliği; 3 metre 40 santim, genişliği ise 6 metre.

Ali Artuner-(Küçük)Mehmet Işıkal-Çağlayan Derebaşı-HüseyinYazıcı-(Büyük) Mehmet Aydın- Nevzat Güzelırmak-Ertan Öznur-Nihat Yayöz-Buldozer lakaplı Fevzi Zemzem-Gürsel Aksel- Bombacı lakaplı Halil Kiraz veantrenör Adnan Süvari’nin yer aldığı rölyefin açılışını da Başkan Tartan tümkonuklarla birlikte yaptı. Tartan, efsane takıma yakışır bir çalışma olduğunusöyleyerek, “Efsane kadro buradan bize en güzel duygularıyla selamlarınıiletecek. Yitirdiklerimizi ve hayatta olanları saygıyla anıyoruz. HeykeltıraşCan Akdaş ve ekibine de teşekkür ederim” diye konuştu.

BENGÜ COŞTURDU
Açılışların ardından Göztepe sahilinde Levent Heykeli önündegerçekleşen;  40 bin kişinin  balkonlardan ve kafeteryalardan da eşlikettiği  Bengü konseriyle Fuat GöztepeParkı’nın açılışı doruğa ulaştı. Başkan Tartan ve Göztepe Kulüp Başkanı HüseyinAltınbaş şarkıcı Bengü’ye çiçek buketiyle teşekkür etti.  İzmirli sanatçı Bengü konser alanında anne vebabasının da kendisini izlediğini belirterek, “ İzmirli biri olarak sizleriİstanbul’da çok iyi temsil ettiğime inanıyorum. Burada sizlerle olmaktan çokmutluyum. Beni sizlerle buluşturan Başkan Tartan’a teşekkür ederim” dedi.Bengü  hemşehrilerine birbirinden güzelşarkılarıyla unutulmaz bir gece yaşattı.

NELER YAPILDI
2 adet çocuk oyun alanı

Dinlenme alanları

Amfitiyatro

200 yeni ağaç dikildi (Çınar, ıhlamur, turunç, akasya,sığla)

2200 çalı grubu

35 dekoratif bitki

50 bin mevsimlik çiçek

2800 metrekare alan çimlendirildi

Parkın aydınlatılmasında ise ledli lambalar kullanıldı

AÇILIŞ SIRASINDA

7 bin adet saksı çiçeği ve çam fidanı dağıtıldı

1500 kişilik tavuklu pilav, ayran ve tatlı ikram edildi

Turkcell ve Helen Harper ana sponsor oldu

Helen Harper kadınlara 5200 adet kadın pedi dağıttı

500 sarı kırmızı top armağan edildi.

Açılış esnasında yüzlerce balon uçuruldu

100 damacana su tüketildi

10 binfosforlu bileklik ve ışıklı çubuk dağıtıldı

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv